Forum > i30 GD
[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30
carver:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Carver dodaj do Swojego postu czytelny screen aukcji.
Nie bardzo rozumiem piszesz że lewy przyciski nie jest taki jaki potrzebujesz, a potem dodajesz czy można pobrać same przyciski, a okablowanie kupić gdzie indziej.
Odpowiedz jest taka lewy przycisk nie obsługuje telefonu i trzeba dokupić prawidłowy. Wewnętrzna wiązka obsługuje tempomat, radio, ale czy telefon trzeba by było odczytać numer części z naklejki która jest przyklejona do wiązki.
--- Koniec cytatu ---
Lewe przyciski - mam na mysli przyciski na lewej srebrnej listwie. Sa tez przyciski na czarnej listwie (tuz pod srebrna). Ja chcialem sie zapytac, czy sa one niezaleznie mocowane. Ja mam wersje Comfort, czyli mam przyciski do sterowania telefonem na czarnej lewej listwie. Jedyne co potrzebuje to przyciski ze srerbnej listwy na prawa i lewa strone kierownicy (ktore moge wyciagnac z kierownicy z aukcji wyzej).
Czyli w takim przypadku trzebaby dokupic wiazke obslugujaca tempomat, bluetooth, radio i flex ster - wtedy calosc powinna dzialac?
kosmos2011:
Nie ma możliwości dodania przycisków (na czarnym) do manetki, wymienia się wtedy całość.
Jest jednak możliwość dodania screenu aukcji dotyczącej kierownicy.
III Ogólne zasady publikacji na Forum
10. Zabrania się umieszczania SPAMU na Forum, posty zawierające treści:
b. odnośniki do materiałów o charakterze krótkotrwałym, których aktualność po określonym czasie wygasa, takich jak wszelkie linki do aukcji, ofert promocyjnych, wyprzedaży i itp. (nie dotyczy działu "Giełda", "Zakup Hyundai'a"); będą kasowane, a ich Autor otrzyma ostrzeżenie.
Toporek817:
Cześć, jestem w trakcie zakupu i montażu tempomaty do auta. po wstępnych oględzinach pojazdu naszło mnie pytanie:
Czy ilość wtyków przy zwijaku które pozostały odpowiada ilości w autach z oryginalnym tempomatem.
Aktualnie przy kierownica mam zainstalowane tylko przyciski do radia po lewej stronie i używam 5 z 8 dostępnych styków. Dla tempomatu jest dodatkowe 5 przycisków.
W którym miejscu i w jaki sposób zainstalowany jest oryginalny tempomat.jak ktoś błby na tyle dobry i strzelił fote i przysłał będę wdzięczny.
kosmos2011:
Vin ?
Toporek817:
TMADB51CP9J026053
[ Dodano: 2014-11-03, 22:42 ]
Tak przy okazji naszło mnie jeszcze jedno pytanie, można wykorzystać mechanicznie tempomat do utrzymania zadanej prędkości, ale jak sytuacja ma się na wzniesieniach? czy seryjny tempomat w tych modelach był jakoś połączony z prędkościomierzem tak żeby reagować na spadki prędkości (chociaż to wydaje mi się mało prawdopodobne ponieważ prędkościomierz jest chyba mechaniczny).
Nawigacja
[#] Następna strona