Forum > i30 GD

[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30

<< < (56/91) > >>

Yahoou:
I jeszcze 2 sprawy...
1. Czy plastik (skóra? ) z logo "H" porywający poduszkę kierownicy skórzanej jest taki sam jak w zwykłej?  Zastanawiam się czy nie będzie to źle wyglądało jak założę swoją poduszkę do kierownicy  ze skóry, mają różną fakturę. Skóra jest jakby gładsza ....

2. Będę też wymieniał manetkę z opcją "auto lights" i w tym celu musze wyjąć zwijak. .. Czy powinienem na coś zwrócić uwagę, aby go nie uszkodzić? Gdzieś czytałem,  że może się rozwinąć czy coś w tym stylu....

jazol:

--- Cytat: "Yahoou" ---I jeszcze 2 sprawy...
1. Czy plastik (skóra? ) z logo "H" porywający poduszkę kierownicy skórzanej jest taki sam jak w zwykłej?  Zastanawiam się czy nie będzie to źle wyglądało jak założę swoją poduszkę do kierownicy  ze skóry, mają różną fakturę. Skóra jest jakby gładsza ....
--- Koniec cytatu ---

Tego nie wiem, ale najlepiej sprawdzić zmieniając. Jeśli Ci nie podejdzie to zawsze możesz wrócić do stanu poprzedniego.

--- Cytat: "Yahoou" ---
2. Będę też wymieniał manetkę z opcją "auto lights" i w tym celu musze wyjąć zwijak. .. Czy powinienem na coś zwrócić uwagę, aby go nie uszkodzić? Gdzieś czytałem,  że może się rozwinąć czy coś w tym stylu....
--- Koniec cytatu ---

Na jednej z poprzednich stron jest link do filmiku, jak jacyś Rosjanie dodają tempomat w Vendze i tam wymieniają zwijacz. Operacja wydaje się prosta; z tego co zrozumiałem, to trzeba  tylko uważać, żeby go nie przekręcić...

Yahoou:
Operacja się udała 😆 . Zarówno tempomat jak i automatyczne światła działają wyśmienicie. Dzięki dobrym ludziom z tego forum całość kosztowała mnie 320 zł i 40 minut pracy i mam skórzana kierownicę, tempomat, ogranicznik prędkości i automatyczne światła. Serdecznie dziękuję wszystkim.

Ostatnie pytanie, gdyż nie przyjrzalem się starej kierownicy przed wymianą. .. Jaki macie odstęp między osłoną kolumny kierownicy a tylną osłona kierownicy? U mnie jest to około 7 mm,  tak że widać trochę zwijak. Wydaje mi się, że w oryginale przerwa była mniejsza... Możecie napisać jak to u was wygląda?

[ Dodano: 2017-06-09, 18:34 ]
Wygląda to tak jak na foto...

Yahoou:
Panowie! Nie pchajcie się! Spokojnie! Każdy zdąży pomóc! 😆
A tak poważnie. ..  Zerknięcie na kierownicę i wpisanie "x mm" niewiele kosztuje a ułatwiło by mi życie.

jazol:
Yahoou, przecież wysłałem Ci odpowiedź na priva, przedwczoraj tj. 9.06 o g.19.43. Nie odebrałeś?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej