Forum > i30 GD

[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30

<< < (6/94) > >>

oleey:
Jasne. Sama kiera to wydatek 250-300 zł na Allegro. Pojawiają się od czasu do czasu więc należy zapolować na odpowiednią. Musi mieć wszystkie przyciski od obsługi telefonu, radia i tempomatu.

Oczywiście da się to zrobić samemu. Po pierwsze należy odpiąć klemę plusa akumulatora (na wszelki wypadek, nigdy nie wiadomo co "odbije" poduszce ;)

Po drugie, wyjąć poduszkę - opis jest w pierwszym poście tego wątku. Odpiąć wiązkę przycisków i przewód poduszki (wtyczka poduszki ma taki czerwony element - trzeba go odciągnąć i to odblokuje wtyczkę, będzie ją można wyciągnąć).

Po trzecie odkręcić starą kierownicę kluczem nasadowym 20. Należy wcześniej poprawnie zaparkować z kołami na wprost tak, aby potem trafić nową kierownicą w ten sam punkt wielowypustu.

Składać wszystko w kolejności odwrotnej do rozkładania ;)

Robota zajęła mi 20-30 minut. Tempomat działa bez żadnej ingerencji w komputer, oprogramowanie czy cokolwiek. Po prostu podłącz i działa :)

Re. III 9 g. poszedł warn.

piwi:
Dzięki wielkie :)
Czy mógłbym Cię jeszcze prosić o wrzucenie zdjęcia jak wygląda Twoja kierownica? Pytam, ponieważ nie mogę nigdzie znaleźć kierownicy która miałaby i tempomat i przycisk od flex steer.
Pozdrawiam,
Piotr

oleey:
Kupiłem taką jak na zdjęciu.

elektrico:
Potwierdzam działanie tempomatu w i30 classic plus. Dołożę od siebie tylko, że kierownicę odkręca się kluczem 21, a poduszkę odpina się łatwo, jednak trzeci punkt na szczycie kierownicy jest źle zaznaczony na zdjęciu.

kosmos2011:
Elektrico i bez tempomatu na pewno trafiłbyś najpierw do powitalni czyli tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=58965#58965

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej