Forum > i30 GD
[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30
mar244:
do zegarów też będzie trzeba ciągnąć kabelki aby móc aktywować kontrolki (po uprzedniej wymianie zegarów) ?
longin1:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Longin1 złącze MC22 możesz pominąć i pamiętaj o odpowiedniej grubości przewodów. Poniżej prościej już się nie da.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za wskazówki. Głównie chodziło mi o to, że skoro sprawdziliśmy wcześniej, że moje zegary obsługują CC i posiadają kontrolki "zegareczek" i SET to czy jak pominę MC22 - zaświecą się czy nie?
Innymi słowy czy jak poprowadzę trzy kabelki (3, 4, 5) od dołu zwijacza bezpośrednio do ECU to będę miał sygnalizację na zegarach czy nie? :)
Piny kupiłem (TYCO), kabelki też (0,3; 0,75).
[ Dodano: 2016-07-07, 09:17 ]
--- Cytat: "mar244" ---Witam ponownie,
U mnie sytuacja troszkę lepsza, mam 5 kabli we wtyczce czyli wystarczy że założę przyciski i tempomat powinien ruszyć :)
--- Koniec cytatu ---
Właśnie ja mam teraz taką sytuację - dokładnie. Kupiłem przyciski, wiązkę, zamontowałem i nie działa. Jednak wiedziałem, że od spodu zwijacza do ECU lub wtyczki MC22 trzeba jeszcze pociągnąć 3 brakujące kabelki (piny 3,4,5). W weekend mam nadzieję to zrobić - napiszę wtedy jak zachowuje się CC i zegary.
Powiem szczerze, że trochę boję się tego pinowania wtyczki ECU - tam jest tyle tych kabli, że jak któryś przestanie stykać to przyczyny będę szukał do końca świata.
[ Dodano: 2016-07-07, 10:39 ]
Zapomniałem dodać.
Link do dokładnej specyfikacji wtyczki i gniazdka ECU - widać tutaj jakie piny i jakie kabelki trzeba kupić żeby było po bożemu.
:lol:
Link
kosmos2011:
Połączenie zegarów z ECU to wtyczki M01-A (zegary) z CUD-K, CUD-A (ECU)
longin1:
Dzisiaj podłączyłem 3 kabelki od zwijacza do ECU - niestety bez efektu. Zero reakcji a piny na pewno łączą się z ECU - są oryginalne TE Connectivity. Prawdopodobnie ECU nie obsługuje tych funkcji.
Rezygnuję z samodzielnej pracy, ale nie poddaję się całkowicie.
Czy znacie może jakiegoś dobrego elektryka / elektronika z okolic Łodzi, chcę aby fachowiec na to spojrzał i wydał diagnozę?
kosmos2011:
--- Cytat: "longin1" ---Czy znacie może jakiegoś ..... elektryka / elektronika z okolic Łodzi
--- Koniec cytatu ---
http://www.forum.mojaceed.pl/viewtopic.php?t=511&p=142151
http://tempomat.waw.pl/
Nawigacja
[#] Następna strona