Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Wskaźnik ciśnienia ogumienia.

(1/3) > >>

Xymox:
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem świeżym (od 30.01.2014) posiadaczem iksa 35 i od razu mam prośbę o poradę. A mianowicie:
Jak już wcześniej wspomniałem, w czwartek (30 stycznia) odebrałem swojego hultajka z salonu. Auto miało założone zimowe opony. Przy odbiorze zauważyłem, że świeci się wskaźnik ciśnienia ogumienia. Pani wydająca auta powiedziała, że jest to związane z tym, iż auto miało wymieniane opony i dlatego wskaźnik świeci. Stwierdziła też, że powinien zgasnąć za jakiś czas. Ale niestety wskaźnik jak świecił tak świeci i nie ma (chyba) zamiaru zgasnąć. Jest to lekko irytujące. Macie jakiś pomysł co może być powodem tego świecenia? Zastanawiam się czy w czasie zmiany opon nie został uszkodzony czujnik ciśneinia i czy nie mam się od razu udać do ASO z lekką awanturą. Help please.

Mleko:
Czesc.
Mam ten sam problem z kontrolka z tym, ze u mnie czujniki zostaly w zdjetych calych kolach  :-P
Masz albo za niskie cisnienie w oponach albo tak jak piszesz czujnik mogl zostac uszkodzony jezeli zmieniane byly tylko opony.

Xymox:
Tak, zmieniane były tylko opony.
Hmmm, to wygląda na to, że troche dałem ciała. Sprawdzę ciśnienie w oponach a jak to nie zadziała to raczej nieunikniona będzie wizyta w ASO.
Wydaje mi się, że gdzieś tu na forum czytałem o podobnym problemie innych użytkowników ale za diabła nie mogę znaleźć tego wątku :(.

albert:

--- Cytat: "Xymox" ---Wydaje mi się, że gdzieś tu na forum czytałem o podobnym problemie innych użytkowników ale za diabła nie mogę znaleźć tego wątku :(.
--- Koniec cytatu ---

Może to:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5066&highlight=wska%BCnik+cisnienia+ogumienia

Xymox:
Nie, to nie ten wątek.
W tamtym chyba były ze dwa przypadki, że wydali auta z niewłaściwym cisnieniem w oponach i po dopompowaniu problem chyba zniknął. Nie pamiętam. Czytałem o tym zanim kupiłem auto i nie podejrzewałem, że spotka mnie to samo. Ale to nie jest tak, że narzekam na samochód :).
Jeżdzi się super. Jak ogarnę temat świecącego wskaźnika ciśnienia to będzie rewelka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej