Forum > Lantra

problem z odpalaniem

<< < (2/7) > >>

Złośnik:
Mierząc napięcie we wtyku do czujnika dwupinowego nic nie masuj. Zmierz napięcie pomiędzy jednym i drugim pinem. Walę w ciemno ze ejst skoro drugim przewodem dotkłeś do masy a zapewne we wtyczce to minus. Czyli napięcie jest. Wychodzi na czujnik na dzień dobry, drogi taki nei jest, ok. 40-50zł. Ale tak jak mówię najlepiej przy zakupie, wziąść zmierzyć opór na nim i wtedy będziesz wiedział, ale jeśli to nei ejgo wina to też sprawny pownien być, dla ozdoby go nei dali :)

Ja miałem taki problem, wcześniej udało mi się go w ten sposób rozwiązać, dlatego piszę o tym :)

brix:
dzieki bardzo Złośnik własnie zbieram sie do sklepu wykrecony czujnik w łape miernik w drugą i ruszam na łowy tam w okolicach termostatu to są 3 czujniki.Dwa od temperatury i jeden z którego wychodzą te rurki do kolektora dolotowego.Właśnie ten czujnik ma wyłamany ten plastikowy kruciec z rurkami wiec bede i jego próbował zdobyć. Wróciłem i bieda straszna ten czujnik od rurek do podciśnienia nie do zdobycia może jeszcze serwis hyundai w bełchatowie mnie poratuje.

kuris:
Sam miałem taki problem i okazało się że padł czujnik temperatury ten dwu pinowy .Dobra rada czujnik kupujcie w serwisie kosztuje 80zł. ponieważ on ma gwint stożkowy a zamiennikisa po 30zł ale z prostym gwintem.

Złośnik:
To fakt, zapomniałem o tym, dawno to było ale wiem co to jest wkręcanie gwintu prosteko w stożkowy, mordęga i tylko gwint się popsuje, wejdzie na pół czujnika a potem nawet z brechą długą na dwa metry niewiel się zrobi, chyba że urwie się czujnik. Po prostu kupować to samo co wyjęte :)

brix:
czujnik zamowiłem w sklepie z japońszczyzną 35zł ale z tego co piszecie przy odbiorze sprawdze co mi sprowadzili.teraz porzebowałbym jeszcze pomocy przy znalezieniu tego czujnika od podciśnienia ponieważ mam złamany kruciec z którego wychodzą rurki na góre kolektora miałem zamiar skleić ale coś podpowiada mi że prawdopodobnie wypadło coś ze środkai nie bedzie działał jak potrzeba. Obskoczyłem z 10 sklepów i wszyscy rozkładaja ręce na allegro tez bieda

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej