Forum > Accent
Silnik 1.5 ?
kml:
--- Cytat: "xardas" ---Przy 140 i więcej km/h auto nie zachowuje się bezpiecznie, po prostu zachowanie tego auta nie jest takie samo jakbysmy jechali przy tej samej prędkości np audi a6...no wiadomo inna półka ale accent to przecież to małe i tanie autko do nie rozwijania takich prędkości, co nie znaczy, że nie jest fajne.
--- Koniec cytatu ---
Czas na wizyte u mechanika i sprawdzenie zawieszenia. 140 to dla mnie bezproblemowa prędkość w tym samochodzie. Oczywiście samochó nie przyśpieszy przy kick downie ale u mnie nie ma żadnego pływania etc. Jezeli jest miejsce ja swoim samochodem poruszam się bez strachu z taką prędkością
k7s5a2:
Wiesz kml. Zależy dużo od stanu nawierzchni.
Na drodze DK2 jadąc do Siedlec spokojnie możesz przy odpowiednich oponach jechać z prędkością jaką podałeś, wtedy samochód nie pływa, buja itp, ale niestety zamieszkuję w okolicy gdzie przekraczanie 70 km/h wymaga trzymania kierownicy kurczowo aby nie wypaść z drogi. Niestety, nasze auta nie są wyposażone w zawieszenie rodem z aut niemieckich które, co by o nich nie mówić, zawieszenia mają dobrze zestrojone. Tak więc nadal twierdzę, że 130 km/h na typowej drodze tzn. czasami jakaś nierówność, mała dziurka itp. jest prędkością graniczną dla bezpieczeństwa w naszych autach. Ale już na drogach o klasę lepszych jak choćby wspomniana DK2 gdzie jedzie się jak po blacie stołu można pokusić się o rozwijanie maksymalnych prędkości dostępnych dla naszego wozu.
Pozdrawiam.
kml:
k7s5a2, najpierw mówisz, że samochód jest niebezpieczny a potem że to zalezy od stanu drogi - albo w prawo albo w lewo.
Ja mam samochód z fabryczną zwiechą i fabrycznym rozmiarem 14" a 140 jeżdze tam gdzie jest równo i są do tego warunki. Jezeli warunków nie ma to jeżdzę dużo wolniej. Niemieckie samochody są dużo droższe i zazwyczaj mają bardziej skomplikowane zawieszenie zwłaszcza z przodu. W tych tańszych bardzo popularna jest belka z tyłu a ja mam zawieszenie niezależne i to jest ogromny plus tego samochodu.
Accent to nie jest samochód do ostrej jazdy spotowej ale jak potrzeba to daje radę. Coś więej na ten temat napisze jak wsadzę do niego jamexy, planowo z nowymi amorami ale to wyjdzie w praniu.
k7s5a2:
--- Cytat: "kml" ---k7s5a2, najpierw mówisz, że samochód jest niebezpieczny a potem że to zalezy od stanu drogi - albo w prawo albo w lewo.
--- Koniec cytatu ---
W prawo. Samochód jest niebezpieczny przy 140 km/h.
Poza tym ... W Polsce nie ma dróg na których można legalnie jechać 140 km/h :D
Btw. kml spokojnie, nie chciałem Cię urazić.
kml:
--- Cytat: "k7s5a2" ---W prawo. Samochód jest niebezpieczny przy 140 km/h.
Poza tym ... W Polsce nie ma dróg na których można legalnie jechać 140 km/h :D
--- Koniec cytatu ---
Może Twój, ja swojego nie uważam za niebezpieczny przy 140. Legalnie nie, ale uważam że trochę jest takich że w ogóle można.
Nawigacja
[#] Następna strona