Forum > Accent
Silnik 1.5 ?
kml:
--- Cytat: "Hants" ---190? W Accencie? Z dwoma swiadkami - pasazerami Ha, ha.. Fantasta. Chyba na torze, bo w normalnych warunkach autostradowych przy 140 stawala mi smierc w oczach (i gluchlem). Wszystkim marzycielom proponuje zakup porzadnego GPS, albo czegos w stylu Nokii N95 ze sporstrackerem. Szybciutko zweryfikuje to Wasze marzenia i subiektywne odczucia.
--- Koniec cytatu ---
Jadąc samemu robujałem accent do 170 LICZNIKOWYCH. Przy okazji sprawdzę to z GPSem :)
Hants:
Zarejestruj sie w sportstrackerze i pozwol mi to obejrzec online. Jesli chociaz przez 5 sekund ujrzymy wszyscy 190 km/h - to stawiam Ci pelny bak dowolnego paliwa :-D
sztygar:
Ja swoim na A4 miałem 160km/h (157 wg GPS) i mogłem go rozkulać jeszcze troszke, sądze że te 10-20km/h więcej by dało rade ale jesli mam być szczery to trochę się bałem. Autko przy takiej prędkości jakoś niespecjalnie dobrze się prowadzi i to na oponkach 165/65 "13. Dodam że było to przy silniku 1,3.
Pytanie już całkowicie poza tematyką: przy jakiej prędkości wrzucać 5 bieg najlepiej? Wg instrukcji mam sugerowane optymalne 75km/h, osobiście wrzucam jak jest lekko ponad 80km/h a ktoś wyżej napisał że dociągnął na "czwórce" sporo więcej... Nie mam obrotomierza to ciężko mi tak nawet an ucho wyczuć (jeszcze jak gra radio).
Vex:
--- Cytat: "mafia_863" ---Predkosciomierz mam dobry :-) I powaznie jechalem ponad 190 km/h i mam na to dwoje swiadkow :-) Jak kiedys wyskocze na A2 to zapodam filmik z nagraniem :-P
Dodam, ze na 4 biegu idzie dokladnie 175 km/h az do odciecia, po wrzuceniu 5 biegu jeszcze sie rozpedza do nieznacznie ponad 190.
--- Koniec cytatu ---
Nie zrozumiales. Ja na swoim liczniku w Accencie 1.5 zobaczylem 185 km/h tylko to nie znaczy ze faktycznie samochod jejchal z taka predkoscia. Moglo byc jedynie z 175 km/h :) Moja czworka byla duzo krotsza. Moj Accent konczyl sie rozpedzac przy 150-160 km/h na 4. Na trojce przy 115km/h
k7s5a2:
--- Cytat: "mafia_863" ---A jak ja jechałem swoim ponad 190 km/h to mam 2.5 Turbo?? :-)
--- Koniec cytatu ---
To w takim razie jesteś głuchym samobójcą.
1. 130 km/h Accentem to jest moim zdaniem granica bezpiecznej jazdy. Nie do takich prędkości to auto zostało stworzone, ale za to pokazuje swoje dobre strony w innych momentach.
2. Przy 190 km/h miałbyś takie obroty, że bez nauszników byś sobie nie poradził. Szum powietrza + opony + obroty = dużo dB.
Pozwolę sobie tutaj na taką małą dygresję. Nie wiem co za moda panuje wśród naszego narodu ale 3/4 pytań na widok nowego samochodu kolegi brzmi "Ile już jechałeś", "Ile pójdzie" itp. A potem słyszę w informacjach "Wracali z dyskoteki, 7 osób w BMW, 5 na miejscu, 2 ciężko ..."
Nawigacja
[#] Następna strona