Forum > Getz

[Getz] Wyciągnięcie akumulatora na noc

(1/4) > >>

MG42:
Witam.

Akumulator trochę już osłabł i zaczął marudzić na ostatnich mrozach. Na jakiś czas (2 - 3 dni) nie potrzebuję Getz'a. Czy można bez negatywnych skutków wyciągnąć aku żeby pomieszkał w domu? Zastanawiam się jak zareaguje na to komputer i alarm.

PS. Właściwie jaki akumulator jest zalecany do Getza 1.3? 45 - 55AH ?

clubdk:
Zazwyczaj po wyciagnieciu akumulatora rozkodujesz radio , wyzerujesz godzine .
Jesli juz dojdzie do tego ze wyciagniesz go na te pare dni , to pozniej po ponownym podpieciu  niech pochodzi kilka min na luzie .

BigT:
Najlepiej kup sobie prostownik, np taki jaki co jakiś występuje w lidu za 60zł +-, i od razu podładuj w domu.

kosmos2011:
W Getz były montowane zarówno 45 Ah jak i 55 Ah, te drugie pewnie w przypadku bogatszego wyposażenia elektrycznego. W czasie odłączania akumulatora lepiej mieć otwarte drzwi bo w innym wypadku centralny zablokuje zamki i nie dostaniemy się do wnętrza samochodu. Po ponownym zamontowaniu akumulatora trzeba "nauczyć" komputer wolnych obrotów czyli na biegu jałowym do czasu włączenia wentylatora chłodnicy, a potem jazda 10-15 minuta na różnych biegach i z różnymi prędkościami.

W profilu masz silnik 1.1 to błąd czy posiadacz jeszcze jednego "Gacka"

MG42:

--- Cytat: "kosmos2011" ---W profilu masz silnik 1.1 to błąd czy posiadacz jeszcze jednego "Gacka"
--- Koniec cytatu ---

Błąd. Mam Getz'a 1.3. Próbowałem to zmienić ale chyba nie znalazłem gdzie to się edytuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej