Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Padły świece żarowe? Czy może pompa paliwa?

(1/1)

sebix78:
Witam,
Dziś rano przy nieudanej probie odpalenia mojego sanciaka pojawiło się dziwne buczenie w prawej części od silnika, nie wydobywa się ono z samego silnika. Wydaje mi się że może to być pompa paliwa, aczkolwiek pewności nie mam ponieważ nie znalazłem nigdzie schematu budowy silnika i oprzyrządowania więc trudno mi nazwać rzecz po imieniu.
Buczenie cichnie chwile po zgaśnięciu kontrolki świec żarowych. auta niestety nie udało mi się uruchomić.
Może ktoś z zacnych forumowiczów posłuży dobrą radą, za wszystkie podpowiedzi serdecznie dziękuję.

santafanta:
mysle ze silnik nie dostaje paliwa. pod maska na filtrze paliwa jest mala pompa i ona powinna pompowac paliwo jak wlaczysz zaplon, wiec skoro glosno buczy to mysle ze dlatego ze chodzi na sucho. druga pompa jest w baku, mozliwe ze to ona nie podaje. tutaj jest filmik jak sie tam dostac,

//www.youtube.com/watch?v=mMBkQs17MmM

proponuje zaczac sprawe od upewnienia sie czy paliwo dochodzi do filtra paliwa. czasem moze sie zdarzyc ze masz malo w baku i zaparkujesz na pochylym itp.

pozdrawiam

sebix78:
Wymiana filtra paliwa załatwiła sprawę , ostatnie tankowanie miałem na jednej ze stacji Inter Marche i już wiem że była to ostatnia wizyta u nich, zaczynam lać porządnego diesla na lokalnym Shellu. Chytry dwa razy traci , jak mówi przysłowie .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej