Forum > Accent
[Accent LC] Jakie głosniki? Jak wstawić radio?
Łukasz:
Zbyszek, pamiętam, że jak rodzice kupywali Accenta to chcieli zostawić radioodtwarzacz z poprzedniego auta. Niestety nie pasował. Kieszeń na radio jest standardowych rozmiarów ale otwór w panelu już nie. W salonie wówczas było kilka radioodtwarzaczy do wyboru i tylko jeden czy dwa pasowały do Accenta bez kombinowania.
Z poprzedniego Forum pamiętam, że ktoś montował radio i przedni panel się nie zmieścił więc zamontował radio lekko wysunięte tak, że panel był przed konsolą.
Wydaje mi się więc, że może być problem z założeniem typowego radioodtwarzacza w standardowy sposób (by nic nie wystawało) bez ruszania panela ale może się mylę.
Poczekajmy, może autor tematu nam opisze po zabiegu jak to u Niego wyglądało :-)
doman76:
W LC nic nie trzeba piłować. Wyciągasz oryginalną kieszeń montażową (chyba na 2 albo 4 śrubach które są pod konsolą środkową) i zakładasz nową półkieszeń mocując go o samą konsolę środkową.
Żeby wyciągnąć konsole musisz zdemontować radio, 2 śrubki pod uchwytami na napoje oraz 3 cięgna (jedno za schowkiem, dwa w okolicach górnej części pedału gazu więc na pierwszy raz pomocne jest ściągnięcie tego plastiku pod kierownicą)
tre_k:
Rozmiary w tylnej półce :otwór 14,5 cm, rozstaw śrub 16 cm, .
Rozumiem ze 16 cm czy 16.5 cm srednicy głośnik wejdzie;>?
Łukasz:
--- Cytat: "doman76" ---W LC nic nie trzeba piłować. Wyciągasz oryginalną kieszeń montażową (chyba na 2 albo 4 śrubach które są pod konsolą środkową) i zakładasz nową półkieszeń mocując go o samą konsolę środkową.
--- Koniec cytatu ---
Kieszeń jest standardowych rozmiarów ale otwór na radio w panelu środkowym już raczej nie ;-)
Zbyszek:
To co? ja miałem inną ramkę skoro nie trzeba było jej zdejmować :?:
Łukasz, szkoda że nie wrzuciłeś zdjęcia.
Nawigacja
[#] Następna strona