Forum > Accent

[Accent LC] Jakie głosniki? Jak wstawić radio?

<< < (3/9) > >>

pavlos:
Może w takim razie lepiej rozejrzeć się za głośnikami niekoniecznie dedykowanych do Accenta. Ważne żeby była odpowiednia średnica głośnika i na spokojnie przykręcisz głośnik w standardowe otwory i podepniesz pod te przewody, które masz teraz.
Nie wiem jak w Twoim aucie ale w X3 z tyłu wchodzą bodajże głośniki o średnicy 13cm. Tu masz pierwszy z brzegu przykład głośników o tej średnicy i do tego nowych: http://allegro.pl/2-glosniki-13cm-peiying-py-aq502c-grubosc-11-4cm-i2239202083.html

Łukasz:

--- Cytat: "Kurako" ---A nawet jakbyś musiał, to konsola środkowa na pewno nie będzie przykręcona na śrubki tylko na spinki na wcisk.
--- Koniec cytatu ---

Niestety się mylisz. Nie wyobrażam sobie jakby mógł wyciągnąć radio bez ściągania panelu to jedno. A drugie to musi odkręcić co najmniej jedną czy dwie śrubki. Chyba dwie, będą widoczne po odsunięciu tacki na napoje ;-)

Zbyszek:
Nie trzeba ściągać panelu/maskownicy/ramki czy jak jeszcze ją nazywać.

Łukasz:
Zbyszek, jak bez tego radio wyciągniesz? W sumie nie sprawdzałem tego ale wydaje mi się, że standardowy koszyczek nie jest na zatrzaski. Poza tym szczelina w panelu jest węższa niż większość radioodtwarzaczy więc radio nie przejdzie.
Na dodatek może się jeszcze okazać, że trochę trzeba będzie spiłować ten plastik, żeby radio się zmieściło.

Zbyszek:
W moim LC szczelina była ciut większa a ramka nie nosiła śladów przeróbek... (może były różne wersje ramek?).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej