Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Pytanie o montaż oryginalnych reflektorów LED z xe

<< < (2/4) > >>

Caastiv:
xenon look żarówki wyglądają spoko, świecą obiektywnie lepiej od żółtych H7, ale ich trwałość jest znacznie krótsza.

co do ledów to działają tak:
został domontowany moduł zarządzający czujnikiem zmierzchu i światłami. jeżeli czujnik podświetla Ci deskę rozdzielczą i przyciski na kierownicy to wtedy załączają się światła mijania.
Jeżeli czujnik uzna, że jest jasno i wyłączy deskę to automatycznie włączają się ledy do jazdy dziennej. żadnej ingerencji z mojej strony. manetkę ustawiłem na AUTO i nic z tym nie ruszam.
a i jeszcze, jak włączę manetkę na 0 to ledy też się włączają (tak powinno być wg prawa).

a co do reflektorów z ledami o które pytałeś, ten sam gościu który sprzedaje bixenony ma też w ofercie komplet na zwykłe H7 (1600 pln kosztują). wysłałem Ci na PW link ;)

malowany:

--- Cytat: "Caastiv" ---xenon look żarówki wyglądają spoko, świecą obiektywnie lepiej od żółtych H7, ale ich trwałość jest znacznie krótsza.

co do ledów to działają tak:
został domontowany moduł zarządzający czujnikiem zmierzchu i światłami. jeżeli czujnik podświetla Ci deskę rozdzielczą i przyciski na kierownicy to wtedy załączają się światła mijania.
Jeżeli czujnik uzna, że jest jasno i wyłączy deskę to automatycznie włączają się ledy do jazdy dziennej. żadnej ingerencji z mojej strony. manetkę ustawiłem na AUTO i nic z tym nie ruszam.
a i jeszcze, jak włączę manetkę na 0 to ledy też się włączają (tak powinno być wg prawa).

a co do reflektorów z ledami o które pytałeś, ten sam gościu który sprzedaje bixenony ma też w ofercie komplet na zwykłe H7 (1600 pln kosztują). wysłałem Ci na PW link ;)
--- Koniec cytatu ---

Dzięki :) rozmawiałem z kolegą i widziałem u niego te żarówki: Osram H7 Cool Blue Hyper White 5000K Xenon    - świecą rewelacyjnie, jak xenony prawie :)

linkinlp:
Pytanie tylko czy te żarówki nie oślepiają kierowców jadących z naprzeciwka i czy policja się do nich nie przyczepi? pytam bo nie wiem :)

Caastiv:
mówisz o H7?
nie oślepiają. to są zwykłe H7, tyle tylko, że z barwioną oprawą. dzięki temu świecą jak xenony. Policja przyczepić się może, ale jeżeli będą homologowane H7 w reflektorze do tego przystosowanym to nic nie zdziałają. Dlatego najlepiej zostawić sobie pudełko po żarówkach gdzieś schowane w bagażniku, żeby mieć oznaczenia homologacji bez konieczności wyciągania żarówek.
Swoją drogą jeszcze nie widziałem, żeby kiedyś łapali za kolor światła (tzn widziałem raz na TVN Turbo, ale tam facet miał auto z niebieskimi xenonami, nie białymi)

mada:
Możecie jeszcze spróbować z H7 led cree do reflektorów sprzed liftu.
Z tym że na dzień dzisiejszy są one droższe od xenonów.
Świecą dużo lepiej od xenonów , zużywają mniej prądu i dużo dłużej powinny od nich wytrzymać , nie muszą się rozgrzewać do pełnej mocy świetlnej .
Ciekawe co wy na to?
Postęp w oświetleniu idzie szybciej niż przepisy do niego! :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej