Forum > i30 FD

[i30] Zakup bagażnika dachowego

<< < (2/3) > >>

Yaro:
Ja używam takie uchwyty rowerowe, akurat na tym nie oszczędzam, widziałem jak rowerek spadł na autostradzie z taniego  uchwytu całe szczęście że tylko rower ucierpiał nikt postronny.

GRZECH:

--- Cytat: "Yaro" ---Wdziałem jak rowerek spadł na autostradzie z taniego uchwytu
--- Koniec cytatu ---
.
:) a może to był markowy!?

Jedno jest pewne uchwyt na rower ma trzymać i tyle.

Znajomemu też rower spadł... z 3 lata temu... jechał 160km/h :)

Yaro:
Może i był markowy ale najtańszy na rynku - dokładnie taki wiem bo sam miałem go kiedyś tylko raz przewiozłem na nim rower, po 20km trzeba było go dokręcać.
Dokładnie to był taki bagażnik.

Teraz kupując bagażnik posłuchałem rad znajomego który od wielu lat sprzedaje boxy, bagażniki. Chciałem kupić bagażnik rowerowy na klapę do i30 (wychodzi taniej) powiedział mi tylko jedno - jak Thule nie robi bagażników na klapę do i30 to nie kupuj takiego bagażnika (znalazłem z innej firmy taki bagażnik) Chodzi o to że i30 ma plastikowy spojler na klapie a to nie za dobrze współgra z bagażnikiem.

Druga sprawa przekonały mnie te testy
//www.youtube.com/watch?v=AvZ8bC3bQj0

//www.youtube.com/watch?v=ihc5a5BAB50

GRZECH:
:) mam podobny bagażnik lecz bez dużej plastikowej nakrętki.
Dopasowuje się średnicę ramy, zaciska i jak chcesz to zamykasz kluczykiem.

Mój bagażnik przejechał spokojnie ponad 1.000km z rowerami a ładuje ich 3. Podczas burzy również :)
Na dzień dzisiejszy nie mam do niego uwag.
Najważniejsze też dla mnie jest bezproblemowy montaż rowerów na dachu. Zajmuje to "chwilę" :)

Albercik:

--- Cytat: "GRZECH" ---Znajomemu też rower spadł... z 3 lata temu... jechał 160km/h :)
--- Koniec cytatu ---

Jak ktoś się pipą urodził - kanarkiem nie zdechnie... Jak się wozi takie rzeczy, to trzeba myśleć ;)

A co do tematu - ja używam bardzo podobnych belek, tylko podróbki AutoMaxi z Allegro za niecałe 300 zł.
http://allegro.pl/bagaznik-aluminiowy-ford-focus-mondeo-hyundai-i30-i3912589502.html

Nie wożę jeszcze rowerów itp., ale jeżdżę z taką trumną:

Powiem jedno - z belkami mam duże doświadczenie, bo na każdym aucie do tej pory miałem. Jedno jest pewne - nie kupuj tej metalowej tandety czarnej.
Po 1. spalanie wzrośnie ok 0,3L w stosunku do belek aluminiowych
Po 2. szybko rdzewieją
Po 3. są koszmarnie brzydkie
Po 4. ciężko dostać wersję po 'szybki montaż' (rowek, w który wsuwasz bagażnik, zamiast łapać go obejmami).

Mam aluminiowe na drugim aucie z rzędu i choćby różnica była 1000zł - nie kupię nigdy zwykłego, metalowego.

Aaaa i raczej nie jeździj z towarem na dachu szybciej, niż 120 ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej