Forum > i30 FD

[i30] Zakup bagażnika dachowego

<< < (3/3)

AndrzejK:
Witam.
Osobiście używam belek aluminiowych THULE.Natomiast uchwyt do mocowania rowerów to: THULE BARACUDA mont blanc. ,Jedyna wada to cena;336zł.Mocny,stabilny,po włożeniu roweru  w uchwyt rowerowy (przednie koło już sie  trzyma  w owalu koła jeszcze przed mocowaniem do ramy,i przypięciem kół opaskami zaciskowymi )

figur:
orientuje się może ktoś jakie jest dopuszczalne obciążenie dachu w kombiaku?
nie mogę nic znaleźć w instrukcji obsługi
pozdr

lukasz_1410:
Nie chcę otwierać nowego tematu więc podepnę się do tego.

Również szukam bagażnika dachowego do I30 kombi rok 2016.

Przeszukałem i sklepy internetowe oraz znany portal aukcyjny i sprzedawcy albo nie podają albo wpisują że oferowany przez nich bagażnik pasuje do I30 hatchback 5 drzwi. Nikt nie podaje że można zastosować do kombi.

Moje pytanie czy między hatchback a kombi występują jakieś różnice?

W ogóle zastanawia mnie montaż takowego bagażnika.
Wczoraj w tym celu otwarłem instrukcję obsługi - co rzadko mi się zdarza. Troszeczkę się rozczarowałem ponieważ w instrukcji pokazują inne mocowanie niż ja mam. W książce pokazują że w czarnej plastikowej listwie jest otwór z zaślepką. Należy ją wcisnąć i przesunąć. U mnie jest inaczej. Dołączam zdjęcia.

Znalazłem tutaj na forum zdjęcie tuscona z takim samym mocowaniem jak ja mam.

Czy bagażnik jest blokowany tylko na tej krawędzi czy także jeszcze jakoś przykręcany?
Mam też jakieś zaślepki (zdjęcie) próbowałem je otworzyć ale nie dałem rady. Podważyłem śrubokrętem ale nie odskoczyły natomiast strasznie się odkształciły, a podczas podważania miałem wrażenie że zaraz pękną więc odpuściłem.

Interesują mnie tylko belki poprzeczne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej