No i auto naprawione. Faktycznie uszkodzony był czujnik ABS - nosił nawet ślady tarcia o koronkę - był jakby "spuchnięty". Kupiłem czujnik NTY (Tajwan AFAIK). Na Allegro kosztował 68 złotych + 12 złotych przesyłka, ale jako że kupiłem go mobilnie, wykorzystałem kupon rabatowy na 20 złotych i ponoć Visa zwraca jeszcze koszty przesyłki. W najgorszym przypadku będzie kosztował 60 złotych, w lepszym 48 złotych.
Czujnik Hella był w hurtowni po prawie 500 złotych, zamiennik w FOX-ie (AFAIK też NTY) za 245 złotych. Różnica według mnie kolosalna - na pewno czujnik za 500 złotych nie wytrzyma 10x dłużej, niż taki za 50 złotych.
Wymiana kosztowała 100 złotych brutto, w tej cenie było jeszcze podłączenie auta do komputera, skasowanie błędów, sprawdzenie samochodu "online" w czasie jazdy próbnej, poprawienie mocowania podgrzewacza płynu chłodzącego i usunięcie minimalnego wycieku z niego, poprawienie mocowania elastycznych przewodów hamulcowych z przodu, jakaś kosmetyka przy zamocowaniu osłony silnika.