Forum > Sonata

[Sonata NF] EGR niezbędny?

<< < (2/3) > >>

kosmos2011:
Wichura_79 to jest cytat z Twojego postu
--- Cytat: "wichura_79" ---czy ten EGR jest naprawdę niezbędny zwłaszcza że i tak chodzi na mieszance LPG+NO
--- Koniec cytatu ---
a nie moje stwierdzenie. Teraz już nie wiem czy Twój samochód ma zasilanie ON+LPG czy mowa jest tylko o tym co przy spalaniu ON przepływa przez zawór EGR.

wichura_79:
tak jest NO+LPG  ale to niema znaczenia czym jest zasilany chodziło mi o to co może się zepsuć jak zaślepię EGR , miałem problem z EGR ( samochodu nie dało się odpalić bo EGR się zawiesił ) i dlatego go chciałem zaślepić żeby już się nie zawiesił  :->

a jeżeli chodzi o ekologie to NO+LPG bez EGR jest na pewno bardziej ekologiczne niż samo NO nawet z działającym EGRem

rzeczywiści cytat mojego postu :) niedopatrzenie ;)

[ Dodano: 2014-02-12, 20:48 ]
teraz jest kolejne pytanie

czy jest szansa wypiąć EGR w komputerze i jaka była by cena takiej zmiany ? :)

trochę denerwuje ta kontrolka ( sprawdź silnik )

demolyse:
Siemka.

Również mam problem z EGR w Soni i chciałbym ją przeczyścić, więc stąd pytanie - czy demontaż EGRa jest jakiś skomplikowany? Na co powinienem zwrócić uwagę? Jeżeli ktoś może to proszę o mały instruktarz ;)

Dzięki.

Tomasz1222:
i tak działa to forum gość by chciał żeby mu ktoś podpowiedział Jak się wyciąga i czyści EGR mamy kwiecień i nikt się nie kwapi do udzielenia porady ja też pytam w innym wątku bo mam problem i tak samo nie ma odpowiedzi piękne jest te forum

EGR znajduje się z tyłu silnika idzie do niego kostka elektryczna
Jest przykręcony chyba 3 śruby nagar można wyskrobać śrubokrętem a reszte umyć zmywaczem bądź benzyną ekstrakcyjną

ELETomek:
Tomasz chyba zbyt wiele wymagasz od forum. Może po prostu nikt nie zna odpowiedzi na Twoje pytanie w tym innym wątku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej