Autor Wątek: [IX20] Wyciek oleju spod miski  (Przeczytany 3665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

flu

• Gość
[IX20] Wyciek oleju spod miski
« dnia: 21 Styczeń 2014, 14:56:53 »
Niestety przy okazji pierwszego rocznego przeglądu gwarancyjnego okazało się że istnieje wyciek oleju spod miski. Nie jakiś gwałtowny ale jednak dość wyraźny (widoczny naciek i kropla). Przebieg samochodu - lekko ponad 20 000 km. Zobaczymy co będzie dalej - ASO deklaruje naprawę w ramach gwarancji, za trzy dni mam odebrać samochód, trzeba będzie częściej spoglądać pod samochód po postoju (kontrola poziomu oleju nie do końca może oddać sytuację - w moim ixie braków nie stwierdziłem). Co ciekawe usłyszałem że dla tego samochodu to wcale nie tak sporadyczna przypadłość.

Generalnie zawód.

:-|

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Styczeń 2014, 17:35:47 »
Jest taki specjalny temat dla niezadowolonych http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=494 i tam powinien trafić Twój temat. Popraw "paliwa" na oleju.

flu

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Styczeń 2014, 19:10:42 »
Nie do końca. Temat z linka dotyczy ogólnych spostrzeżeń o IX20. Tutaj problem jest całkiem konkretny.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Styczeń 2014, 22:12:55 »
Założyłeś nowy temat i znalazłeś rozwiązanie problemu z samochodem więc jakiej pomocy oczekujesz.  " [ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne" niewątpliwie nagminne  przeciekanie uszczelnienia miski olejowej w silniku G4FC jest wadą i na pewno dobrze że poinformowałeś wszystkich o tym.