Autor Wątek: nisko działający hamulec  (Przeczytany 4592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

piotrkiller

• Gość
nisko działający hamulec
« dnia: 23 Luty 2014, 14:20:12 »
mam problem. ponad rok temu samochód stał około miesiąca w garażu. kiedy zaczałem nim jezdzić czułem ze hamulec mi nisko zaczął brać( wszczesnie ideał).pomyslałem sobie ze wymienię płyn hamulcowy.po wymianie pedał przez dwa tygodnie był ok. po 2 tygodniach to samo.  okazało sie ze koles mi zle opdowietrzył i układ był zapowietrzony. odpowietrzanie i znowu po dwóch tygodniach to samo-nisko łapie ale na diagnostyce jest ok hamulce równo biorą.wymieniłem klocki.teraz znowu zainwestowałem w pompę hamulcową nówkę( okazało się że stara tez jest jeszcze ok)-po kilku dniach znowu nisko bierze. nie mam żadnych wycieków ani ubytków płynu.co może być przyczyną????? tłoczki ładnie pracują wszystko jest suche. może jakieś porady i sugestie. w chwili obecnej na 100 procent układ nie jest zapowietrzony.

dawid6785

• Gość
nisko działający hamulec
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Luty 2014, 10:26:10 »
może przewody z płynem są uszkodzone gdzieś

piotrkiller

• Gość
nisko działający hamulec
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Luty 2014, 07:53:29 »
wczoraj wymieniłęm tarcze hamulcowe przednie bo juz miały od pierwszego montażu 180 tys km i pedał zrobił się taki jak trzeba.widocznie pomogło.

Offline Złośnik

• Global Moderator
nisko działający hamulec
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Luty 2014, 08:31:14 »
Skoro pedał brał tak nisko to te tarcze to już chyba grubości żyletki były.

piotrkiller

• Gość
nisko działający hamulec
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Luty 2014, 12:17:51 »
no progi były już niezłe ale do żyletki im daleko.

[ Dodano: 2015-02-04, 18:46 ]
mam dalej problem. zapowietrza mi się cały czas prawe przednie koło po przejechaniu około 100 km. wymieniłem pompę, brak wycieków,wymieniłem tłoczek  i dalej ten sam problem. mechanicy rozkładają ręce.pomózcie moze ktoś miał ten sam problem.