Forum > Accent
[Accent X3] Przykry zapach z nawiewu w moim Accencie.
IgoReCzeK:
--- Cytat: "skali" ---Pewnie masz tam jakąś mysz
--- Koniec cytatu ---
Albo fragmenty liści butwieją, bo ostatnio trochę padało i teraz mogą być namoknięte. Jak zaczekasz do konkretnego mrozu i problem ustąpi, bez wątpienia trzeba będzie przeczyścić kanał wentylacyjny (ja bym w sumie nie czekał jak dysponujesz w miarę ciepłym garażem). Powodzenia.
mmatulek:
Na wstępie chciałem wszystkich przywitać, jest to mój pierwszy post na forum.
Proponuję mimo braku klimatyzacji wykorzystać preparat do odgrzybiania. Koszt minimalny, a oddech jest po naprawdę świeży. Ja z powodzeniem korzystałem z tego typu specyfiku w różnych autach bez klimatyzacji.
IgoReCzeK:
--- Cytat: "mmatulek" ---Proponuję mimo braku klimatyzacji wykorzystać preparat do odgrzybiania.
--- Koniec cytatu ---
Tak, ale jeśli to nie są grzyby (jeździłem Accentem przez 8 lat i nic podobnego się nie przytrafiło) zabieg będzie doraźny i problem powróci.
RHO:
Myślę, że do sprawy trzeba podejść w ten sposób, że skoro capi, to trzeba umyć, a po myciu dezodorant :). Czyli dobrać się do tuneli nawiewu na ile głęboko dasz rady rozebrać i sięgnąć, sprawdzić czy coś tam nie zalega i wyczyścić wszystko dokładnie. Kurz nie daje odoru, więc można się spodziewać czegoś gnijącego, co trzeba usunąć. Odgrzybianie, czy odkażanie owszem, ale po sprawdzeniu w/w.
mmatulek:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---
--- Cytat: "mmatulek" ---Proponuję mimo braku klimatyzacji wykorzystać preparat do odgrzybiania.
--- Koniec cytatu ---
Tak, ale jeśli to nie są grzyby (jeździłem Accentem przez 8 lat i nic podobnego się nie przytrafiło) zabieg będzie doraźny i problem powróci.
--- Koniec cytatu ---
Zawsze gdzie jest wilgoć tam są grzyby, a w samochodzie wilgoci nie unikniesz. U "lukaszl86ldz" może być dodatkowa niespodzianka, ale ja bym zaczął od chemii. Dlaczego...? Ponieważ jest to najprostsze i najmniej czasochłonne rozwiązanie, jeżeli okaże się, że jednak nie była to pleśń to zawsze zdąży rozebrać nawiew.
ps. Preparat do odgrzybiania w kosztuje ok. 24 zł i starcza na 3 zabiegi.
Nawigacja
[#] Następna strona