Forum > XG / Grandeur

[Grandeur] Wymiana doświadczeń

<< < (3/12) > >>

Stormus1:
Witam :) jestem właścicielem Grandeura końcówka 2005 r. 3.3 v6 Pb +LPG. Mam go od połowy kwietnia, zrobiłem już ponad 4 tys km. W tym czasie wymieniłem: opony, akumulator, filtry, olej. Oraz zregenerwalem sprzęgło w automatycznej skrzyni. Więc trochę już włożyłem w autko, ale jeździ świetnie :) komfort, wygoda, wyciszenie i spojrzenia ludzi rekompensują wydatki. Spalanie LPG 12-20 litrów. Zależy od stylu jazdy. Na tempomacie przy 130 km/h spala 12litrow, przy 100 = 7.5 litra, a przy normalnej jeździe po trasie 140-150 pali koło 13 litrów. Chętnie odpowiem na jakieś pytania :)

radost:
Co sprawiło, że musiałeś regenerować sprzęgło? Jakie były objawy?

Stormus1:
Odgłosy.. Przy zmianie biegow wydawał straszne odglosy  :-\
Wyjecie skrzyni biegow, regeneracja sprzegla i wlozenie skrzyni. Ja robilem to w Bytomiu. Koszt lekko ponad 2tys. Ale jest juz spokój. Chodzi dobrze.

bartfoot:
Witamy Cię w gronie Hyundaia klasy premium :)
Jaki przebieg ma Twoje auto? Ciekaw jestem przy jakim przebiegu pojawia się taki problem ze skrzynią. Napisz proszę czy jesteś pewny tego przebiegu.

Jak zachowuje się u Ciebie klapa bagażnika po otwarciu z przycisku na drzwiach bądź z pilota? Też tylko lekko odskakuje i trzeba ją dźwigać ręcznie?

Pozdr.

Stormus1:
Przebiegu jestem raczej pewny. Mam ksiazke serwisowa, z holandi ale jest. Wnetrze tez w doac dobrym stanie, skory , drewno, plastiki... Momi ze sprzedajacu to flejtuch straszny, papierki wszedzie, itd.
Przebieg obecnie 172tys. Ale moim zdaniem przebieg ma niewiele wspolnego. Jak wiadomo, najwiekszym problemem skrzyni automatycznej jest jej byly wlasciciel..
Klasa premium, ale to strasznie malo spotykany model :-)
Dzis spotkalem jednego w galeri Forum w Gliwicach.. Czarny z jasnym wnetrzem, na numerach SG.... Napisz jak tutaj jestes. Kiedys sie spotkamy, mam narzeczona w Gliwicach wiec ciagle tam jestem ;-) .
A co do klapy, to nie mam zastrzezen. Otwiera sie zarowno z kluczyka, jak i z wnetrza. Trzeba otworzyc reka, ale zamek otwiera bez problemu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej