Termostat zamówiony. Wywalony nie jest bo wąż do dużego obiegu nie grzeje się od razu, widocznie termostat przycięty w pozycji pół otwartej. W każdym razie dzięki za podpowiedzi.
[ Dodano: 2014-01-19, 13:31 ]
Tak jak się spodziewałem - termostat wymieniony, temperatura nie spada i jest pięknie, ale błędy wracają - nadal slow response.
Czy ktoś może polecić elektryka w 3city? Może ktoś miał problemy z elektryką, bo obstawiam, że coś się dzieje na styku z ECU, ale wtyczki niestety są skonstruowane tak, że raczej ich nie rozbiorę. Styki od ECU są ok, ale we wtyczkach nie widać, dogiąć styków też się raczej nie uda - za małe styki. Jakieś pomysły?
[ Dodano: 2014-03-03, 15:01 ]
Mały update. Błędy są nadal. Podmieniłem nawet ECU na identyczny - na nim te same błędy pojawiły się jak na moim ECU, więć to nie to. Zweryfikowałem szczelność wydechu. Dla spokoju ducha wymieniłem plecionkę. Korekty na benzynie są na obu bankach -0,8 czyli ideał. Poprawiłem sporo styków z masą. Sondy falują na postoju na wolnych, ale jak zaczynam jechać to zaczynają się przywieszać. Totalny cyrk, jak tak dalej pójdzie to chyba będzie ostatni Hyundai.
Może ktoś ma jakiś pomysł co sprawdzić? albo może polecić jakiś dobry warsztat, gdzie podejdą poważnie do tematu?
[ Dodano: 2014-05-22, 11:20 ]
Wymieniłem wtryskiwacze gazowe na barracudy, z kompensacją 12mm, czasy wtrysków idealnie odwzorowane jak benzynowe, strojenie i po błędzie jak na razie tylko złe wspomnienie. Pojawił się co prawda p0420, ale to już wreszcie jakiś postęp, a katalizator faktycznie już "wybiegany".
Także dla potomnych pozostanie.