Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Czy ktoś ma pomysł na wkład do zapasu ?

(1/3) > >>

paff:
Mam pytanie, bo mam pomysł, ale z realizacją jeszcze czekam na jakąś okazję.

Luzem latające klucze, do tego ściągany hak zabezpieczyłem i wcisnąłem pomiędzy blachę i oponę, ale dobrze by było dopasować jakiś styropianowy wkład na te elementy.
Mój pomysł, to dopasować z innego auta, ale większość to wkłady do dojazdówek. Jest sporo większych, ale sprzedający w sieci nie udostępniają informacji o wymiarach, więc pozostaje podjechać do sklepu, ew szrotu.

http://www.google.pl/search?q=wk%C5%82ad+ko%C5%82a+zapasowego

Może ktoś już dopasowywał takie wypełnienie z innego auta?

Caastiv:
mam taki wkład w Peugeocie 207. mógłbym przypasować i zrobić zdjęcie. w sumie pomysł niegłupi :) chociaż akurat ani klucze ani lewarek który był w aucie mi nie latają. a między blachę i oponę wcisnąłem płyn do spryskiwaczy i odmrażacz do szyb

klemens:
Ja owinąłem szmatami to, co mogłoby stukać i nie stuka  :lol:

paff:
Owijanie jak najbardziej, do tego wystarczy odpowiednio upchnąć i jest spokój, ale wygląda słabo.
Mi się spodobał wkład do koła, który posiada składaną rączkę. Wyciągasz wszystkie gadżety jedną ręką i masz dostęp do koła, a wkład służy jak skrzyneczka i stoi na ziemi, czeka na użycie.

Caastiv: proszę wyślij fotę i napisz jakiej wielkości koło posiadasz

Czy ktoś posiada wersję bez koła z zestawem naprawczym? Zastanawiam się, czy jest do tego jakaś forma ze styropianu, czy bagażnik jest ciut głębszy.

Caastiv:
zgodnie z obietnicą porobiłem zdjęcia. Z danych technicznych to w Peugeocie jest w zapasie felga stalowa 16", natomiast w Hultaju mam w zapasie aluminiową 17".
A teraz część fotoreporterska :)
Sam wkład wygląda tak:

W Peugeocie wygląda to tak:

W Hyundaiu tak:

Mocowanie do koła w Hyundaiu. Sam otwór we wkładzie jest ciut większy niż ta nakrętka, która mocuje koło. Ale kawałek jakiejś tektury czy coś podobnego rozwiązuje sprawę.

Przy czym nie sprawdzałem, czy lewarek i klucze z HYUNDAIA pasują do tego wkładu. klucz który tam widać to oryginalny z PEUGEOTA. Swoją drogą ja mam lewarek wsadzony w jakiś uchwyt i nawet nie wiem jak go wyjąć ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej