Autor Wątek: [ix35 EL] Drugi skok pedału gazu?  (Przeczytany 5396 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bodiniusz

• Gość
[ix35 EL] Drugi skok pedału gazu?
« dnia: 05 Styczeń 2014, 16:17:04 »
Hej,  jeszcze jedno pytanie - jak wciskam gaz do oporu,  to mogę dociśnąć bardziej i po pewnym oporze i jakby kliknięciu pedał wpada trochę dalej.

Czy też tak macie?
Mam trochę obawy,  czy po tym drugim skoku przez ten opór pedał nie zostanie w podłodze...

krzpop

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Styczeń 2014, 18:51:01 »
Pod pedałem gazu jest taki przełącznik - jest to tzw "kikdown" - podczas normalnej jazdy skrzynia troszeczkę wolno reaguje, jest troszkę ospała i bywa to irytujące. Gdy dasz gaz do dech i wciśniesz ten przełącznik dajesz hyujkowi polecenie "dawaj natychmiast wszystko co masz" i on to daje - reakcja jest natychmiastowa. Wypróbuj sam a zobaczysz różnicę w reakcji skrzyni.

wilkq

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Styczeń 2014, 22:33:37 »
Cytat: "krzpop"
Pod pedałem gazu jest taki przełącznik - jest to tzw "kikdown" -   "dawaj natychmiast wszystko co masz" i on to daje - reakcja jest natychmiastowa.

Dokładnie kickodown - i wejście w tryb zmiany biegów przy 6 tys :) jest siła wtedy :) Jedynie nie patrz na spalanie :)

krzpop

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Styczeń 2014, 23:29:28 »
oczywiście że kickdown - "c" gdzieś się straciło na łączach

Pilot9314

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Styczeń 2014, 18:12:31 »
Właśnie dzisiaj sprawdziłem to i wydaję mi się, że auto jest troszkę bardziej żwawe :) lecz nie patrzyłem czy wskaźnik podpowiada nadal zmianę biegów na niskich obrotach :D . Ta funkcja działa na manualu czy mi się wydawało tylko :) ?

krzpop

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Styczeń 2014, 18:36:52 »
Ta funkcja działa tylko w automacie. W manualu komputer nie ma możliwości zmiany biegów.