Forum > Tucson JM
[Tucson] Kodowanie pilotów centralnego zamka
kerad:
No własnie doczytałem że potrzebny kod PIN składający się z 6 cyfr. Teraz pytanie gdzie ten PIN znaleźć, lub wyciągnąć. Dane zapisywane są w transponderze i do ECM i można mieć łącznie 4 kluczyki.
Zasadnicze pytanie gdzie zdobyć PIN, czy po VIN w ASO podadzą PIN, oraz czysty transponder czy można dostać?
SdCamel:
Koledzy potrzebuje pomocy Mam wielki problem Przyszedł mi kabelek polutowałem jak trzeba i wziąłem się za zaprogramowanie drugiego pilota Wszystko ok Działa ale problem polega na tym że jak wcześniej po przekręceniu kluczyka w stacyjce pojawiała się lampka od immo samochodzik z kluczykiem tak teraz nie pojawia się i nie mogę uruchomic silnika :cry: :cry: :cry: :cry:
Jednak już wszystko działa Sprawdzane na obu pilotach i kluczykach Najwidoczniej tak jak gośc który dorabia klucze powiedział że samochód posiada system ANTY-NAPAD który jak wykryje ingerencję przy centralnym to odcina immo
Dobra informacja dla potomnych jak to się mówi bo mi stracha narobiło
GrzegorzK czy odnośnie klimy jest możliwośc zdiagnozowania czemu nie działa na drugim biegu?? Czy jest ktoś obeznany w tym temacie żeby podpowiedziec??
kaz321:
Czy znalazł ktoś miejsce na przełącznik w module Etacs,samochód Tuson 2004.Chcialem zaprogramować pilota ale nie mam pojęcia gdzie wpiąć ten przełącznik do programowania.
kosmos2011:
Kaz321 przeczytaj cały temat.
I dodatkowo http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9902&highlight=pilot
kaz321:
Kosmos2011 dziękuję , więc jednak tylko kabelek,a przy okazji chciałem Cię prosić o opinię,zakupiłem drugi moduł komfortu, gdybym go podłączył zamiast obecnego i próbował przypisać piloty, to czy ten oryginalny zachowa ustawienia i mógłbym go dać z powrotem gdyby coś nie poszło.
A do Kolegi SdCamel mam ogromną prośbę ,jakim kabelkiem udało się połączyć z modułem komfortu bo ja próbowałem kilkoma i udało mi się połączyć tylko z silnikiem. Prosiłbym bym też o objaśnienie całej procedury i co to wyszło z tym immo jak to naprawiłeś.Wybaczcie że od razu tyle pytań, ale mam takę sytuację że jeden pilot wcale nie reaguje, a drugim zamknąłem ale już nie otworzyłem,włączył się alarm i samochodu nie odpaliłem. Dopiero po jakimś czasie pilot zadziałał i dojechałem do domu. Bateria w pilocie sprawna .
Bardzo dziękuję za poświęcony mi czas
Pozdrawiam wszyskich
Nawigacja
[#] Następna strona