o przejechaniu nieco ponad 10 tys km czas na małe podsumowanie i opinie
Auto jako całość sprawuje się OK - żadnych problemów
Silnik 1.6 jest żwawy,ale nie powala zarówno jeżeli chodzi o dynamikę jak i spalane (zapewne wynika to z jego charakterystyki, ale i duża masa pojazdu robią swoje.
Mi spala auto w dużym mieście nieco więcej niż deklaruje producent ale w 8l się mieści. Auto ma dość specyficzny 6 bieg, który można już włączyć w zasadzie od 60 -70km/h ale sprawia to , że przy prędkościach autostradowych obroty są znowu wysokie, a i konsumpcja paliwa dobija do 10l- no cóż nie jest to auto na autostrady.
Zawieszenie Ok, choć mega twarde, ale nie puka, nie stuka, przy pustym aucie i nierównościach na zakręcie, wchodzenie w niego z większą prędkością, może skutkować podbijaniem tyłu,
Wielki plus za przestronność wnętrza - 4 osoby jadą wygodnie, a i jest jeszcze w miarę bagażnik.
Jak dla mnie fotele wygodne nie męczą w długiej trasie, nawet brak podłokietnika nie jest tak odczuwalny
Bardzo dobra widoczność w dużych lusterkach, ale trzeba uważać na przednie słupki, lubią zasłaniać, zwłaszcza przy skrętach.
Wyciszenie: silnik OK, gorzej jeżeli chodzi o wyciszenie hałasu kół i najgorzej jeżeli chodzi o szum z okolic drzwi/okien. Prawdopodobnie to wina specyficznych tylko gumowych uszczelek przy szybie ( w innych modelach są to uszczelki gumowo/welurowe
Jedyny mały minusik to pojawiające się czasami delikatne dziki dochodzące z przedniego prawego słupka A. Rozmontowanie osłon plastikowych nic nie dało, żadnego luźnego elementu tam nie ma, na szczęście jest to ledwo słyszalne, a nie wiem czy chce mi się rozbierać pół przodu aby zdiagnozować ( albo i nie) problem
Póki co śmigamy ix 20 dalej i oby bez poważniejszych problemów