lukasz.zst, częstotliwość wymiany filtra przeciwpyłkowego nie zależy od czasu użytkowania auta lecz przebiegu oraz warunków, w których eksploatowane jest auto. Marka Hyundai nie ma tu nic do tego. Równie dobrze filtr po przebiegu auta w wys. 15675 km. może zapchać się w Maybachu. Ile Cię ten filtr kosztuje? Ja swoim Hyumobilem przez ostatni rok zrobiłem 8 tys. km. a filtr przeciwpyłkowy wymieniłem 2 razy, ot tak żeby mieć zawsze czysty i jakoś mój budżet na tym nie ucierpiał. Bez urazy ale czytając Twoje posty od początku istnienia "nowego" forum zauważam jedynie krytykę :-/ marki a pozytywnych wrażeń żadnych. Może czas zmienić auto?
Całkowicie się z Tobą zgadzam Kolego ;-)
Ja w swoim ix20 filtr przeciwpyłkowy wymieniłem już po 6tys. km przy okazji odgrzybiania klimy bo zalatywało już mocno stęchlizną.Niestety tydzień temu byłem ponownie na odgrzybianiu :-/ Tym razem wybrałem ozonowanie w autoryzowanym serwisie Hyundaia.Mam nadzieję, że będzie skuteczniejsze :-) Filtra już nie wymieniałem bo był jeszcze ok.
Przy okazji ciekawostka.Serwis Hyundaia woła sobie za oryginalny filtr 130zł a tymczasem ten sam filtr w serwisie Kii do Vengi i Ix20 kosztuje 85zł.
A co do lukasza.zst i jego problemów z ix20 :?:
No cóż po przeczytaniu jednego z wielu błyskotliwych postów tego człowieka, trudno traktować to wszystko na poważnie :-/
Cyt...Na autostradzie stałem w korku jako ostatni i uderzył mi starszy gościu 90km w tył auta , on dwie lampy,zderzak,chłodnica . U mnie tylko porysowany zderzak ,nic nie wygiętego....koniec cyt. :-D
We wcześniejszych postach występowały jeszcze fruwające płyty po autostradzie i slalom kolegi lukasz.st pomiędzy nimi oraz próba kradzieży jego ix20 z parkingu przed marketem przy pomocy naklejonej gazety na tylnej szybie :mrgreen:
Po prostu James Bond przy tym wszystkim wysiada :-D
I to by było na tyle ;-)