Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
matisaint:
No właśnie najbardziej zastanawiające jest to, że sprawdzili zawieszenie, nagadali się że to koreańczyk, takie ma zawieszenie itp... po czym facet z serwisu jak już oddawał mi kluczyki powiedział, że jeśli się to pogorszy i będzie głośniej stukać to wtedy rozbiorą zawieszenie... dopiero tydzień mam to autko a już mnie denerwują... co będzie później ?
Dzwoniłem dzisiaj do 4 serwisów w różnych częściach Polski :) Nikt nic nie wie... nikt nigdy nie skarżył się na zawieszenie w IX20... mam prośbę do osób, które zgłaszały gdzieś w serwisach tę usterkę, aby podały gdzie dokładnie a ja tam jutro podzwonię i zapytam czy były jakieś problemy z IX20.
lukasz.zst:
Mam odpowiedz z 15 serwisów i o wszystkim wiedzą , nawet importer
[ Dodano: 2012-08-29, 20:52 ]
Słuchajcie dam wam numer tel do redaktora z TVN turbo , rozmawiajcie z nim o tej sprawie , zapraszam na priv
sense:
matisaint - mam dokładnie takie same objawy w swoim aucie jak opisujesz.
Będę to zgłaszał na początku września do AZ Auto w Warszawie.
Powiem tak - nie odpuszczę i nie wykluczam zakończenia w sądzie.
Przed zakupem prosiłem sprzedawcę o sprawdzenie pod tym kątem zawieszenia, bo czytałem że takie problemy bywają. Mam odpowiedź (mail) od sprzedawcy, że zawieszenie pracuje prawidłowo i nic nie stuka.
Po odebraniu samochodu okazało się, że jest to kłamstwo. Stuka od początku.
Także bezczelnym naciągaczom nie odpuszczę.
dekra:
--- Cytat: "sense" ---
Powiem tak - nie odpuszczę i nie wykluczam zakończenia w sądzie.
--- Koniec cytatu ---
A może zgłoszą się wszyscy, których denerwuje to stukanie zawieszenia i złożymy tzw. pozew zbiorowyy? Zmniejszy to koszty - np: opinii biegłego, bez której obawiam się, że się nie obejdzie, koszty procesu, koszty prawnika prowadzącego sprawę itp.
Proponował już to kol. lukasz.zst dnia 08.04.2012, lecz jakoś nie spotkało się to z odzewem.
Jednak aby stworzyć grupę to zgodnie z prawem musi być min. 10 osób. Dobrze byłoby, gdyby wśród nas znalazł się prawnik. Niech się zgłoszą na forum wszyscy, którzy mają ten sam problem i widzą taki sposób walki z dealerami Hyundai-a. Zobaczmy ilu nas jest!
Patrz: http://www.pozew-zbiorowy.com.pl/ustawa-pozew-zbiorowy-tekst.html
lukasz.zst:
Ja jestem za , ja mam opinie rzeczoznawcy ( że stuka zawieszenie )
Nawigacja
[#] Następna strona