Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (13/85) > >>

lukasz.zst:
Ja miałem przedtem Seata Ibize Cupra  1.9 TDi 180KM z 2008 roku.Mailem ja od nowości . Tam było sportowe zawieszenie , to teraz w hyundaiu mam komfortowe.
Miałem dziś przyjemność rano jechać po drodze gdzie była bardzo zniszczona oj bardzo to lekkie stuki słychać z zawieszenia . ale po klejeniu odbojników jest lepiej naprawdę robiłem to w Serwisie w Autokopex w Mysłowicach. Sami przyrzynają ze mieli już trochę aut ix20,ix35 z odbojnikami . Nawet występuje to w i30 ten co jest po modernizacji , a miało nie występować ta wada

[ Dodano: 2012-02-13, 20:37 ]
Tutaj użytkownicy z kia venga tez maja te same problemy , jeden napisał :resys:
U mnie przed tymi mrozami też wymienili te odbojniki tylko że ja pojechałem z mocno słyszalnym metalicznym stukiem z lewej strony. Panowie po jazdach próbnych stwierdzili że właśnie ta osłona odbojnika jest do wymiany. Zamówili wymienili podkleili i jest cisza. Natomiast twardość zawieszenia na tych mrozach to masakra. Jeżdżę już druga zimę i zastanawiało mnie to już przy pierwszym zimowym okresie ale tłumaczyłem sobie to tym że krótko przed mrozami umyłem auto i woda po prostu zamarzła i stwardniało zawieszenie.
http://mojavenga.pl/viewtopic.php?p=13767#13767

[ Dodano: 2012-02-14, 21:43 ]
Powiem tak , jadę znów do serwisu okleił  sie odbojnik i klepie na całego z lewej strony

grzegorz211:
Ja swojego ix20 mam od grudnia 2011 i jestem generalnie z niego zadowolony.

Na plus :

- bardzo bogate wyposażenie ( wersja Style ) jak za te pieniądze
- spalanie śmiech ( 1.6 benzyna 125km ) po mieście nie przekracza 7,4 l/100 a na
   trasie zadawala się zaledwie 6l/100 - dla mnie bomba
- dużo miejsca w środku no i spory bagażnik

Na minus :

- stuki w przednim zawieszeniu ( przy odbiorze miał 9km i w drodze na stacje
  po przejechaniu dosłownie kilkuset metrów dobiegły z przedniego
  zawieszenia dziwne stuki. Przy stanie licznika 600km byłem na serwisie i stwierdzili że to amortyzatory, wymienili kpl. przednich i dalej to samo. Nie dałem za wygraną i przebiegu 1800km byłem drugi raz, tym razem wymienili kpl. górnych mocowań amortyzatorów ale dalej bez zmian ! Zacząłem szukać w necie coś na temat stuków w zawieszeniu ix20 i tak dzieki bogu trafiłem na te forum ! Teraz przy stanie licznika 4100km robię 3 podejście i mam nadzieje że ostatnie z tymi stukami)

Mam tylko do Was Panowie prośbę abyście mogli mi dokładnie powiedzieć na czym polega te klejenie odbojników, ponieważ "specjaliści" z serwisu Hyundai'a nie mają chyba bladego pojęcia jak podejść do tematu z moim zawieszeniem. I tak podrukowałem sporo postów w których mowa jak można się tego pozbyć i mam nadzieje że pokazując je w/w "specjalistom" z serwisu w końcu wyciszą moje zawieszenie. Chyba że ktoś z Was mi powie gdzie mogę jechać do ASO Hyundai'a ( gdzie znają temat i mi pomogą ) na terenie Poznania lub okolic.

Z góry dziękuję za pomoc !

lukasz.zst:
Jeden z odbojników w sie odkleił w środę jadę na serwis. Powiem lewa strona jest oki nic nie stuka i puk ale prawa strona makabra, wzuć więcej fotek swego auta na stronę z fotkami .Naprawdę zachęcam do zgłoszenia sprawy w auto świat, bo hyundai polska olewa sprawę i niema żadnego kontaktu z nimi sami w serwisie to stwierdzają, w Katowicach w hyundaiu mieli już trzy sztuki ix20 z kłopotliwym zawieszeniem

grzegorz211:
Może powinniśmy się wszyscy skrzyknąć ( chodzi o zawieszenie ) i napisać do TVN do programu Turbo Kamera. Może jak sprawa nabierze rozgłosu to przedstawiciel Hyundai'a na Polskę coś zrobi z tym problemem. Im nas więcej tym lepiej !

lukasz.zst:
Ja jestem za , napisz pierw do auto świat http://www.auto-swiat.pl/interwencje ja pisałem i inne osoby tez ze ma kłopoty z zawieszeniem hyundai ix20 i ix35 i kia venga, ceed

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej