Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (71/85) > >>

lukasz.zst:
I kolejny przegląd kłania sie przy 80 tyś.km
- klocki przód i Tył ( drugi raz wymiana )
-wszystkie filtry i olej
-świece

Koszt z materiałami 549,99l taka mam wycenę za przegląd pełny w Hyundai Auto Kopex

Awarie o tym serwis wie i ma części zamienne
- rdzewienie maski od środka
- skrzypiące plastiki w drzwiach przednich
- aktualizacja oprogramowania do skrzyni biegów (bo znowu zaczął palić 9L w mielecie ), do tej pory aplił 8,2L ( po wymianie oprogramowania w Austrii)
- szlak trafia pompę paliwa
- w tym pływak bo pokazuje cały czas pełen bak i niema rezerwy
- kolejne sprawdzenie silnika bo znowu dolewałem olej ( silnik rok temu został kapitalnie wyremontowany
- regulacja maski

Auto ma 4 lata i do tej pory ani jednej żarówka nie była wymieniana

Jest od 28 listopada nowa aktualizacja do silników żeby mnie paliły

cepcio:
Ma informację z ASO - potwierdza dostępność aktualizacji oprogramowania dla IX20. Wydane zostało 23.12.2015 - nie mają jednak wiedzy czy napewno poprawia spalanie, ale jest sporą aktualizacją komputera samochodu.

lukasz.zst:
Odrazu powiem. Mi spadł zużycie paliwa o 1.5l na 100km. Aktulizacja nie dotyczy wszystki silników 1.4 i 1.6 . Moje auto jest na liście VIN ( nie dotyczy to wszystkich silników ja np mam 1.6 Automat, aktualizacja nie dotyczy skrzyni biegów  ). Już nigdy nie powiem ile zapłaciłem za serwis. Potem przyjezdża połowa polski i chce w tych samych cenach serwis. Kupujecie auto to nrgocjujcie ceny serwisów i cześći zamiennych.

[ Dodano: 2016-01-10, 17:07 ]
Tyle teraz spalił mi jeżdżąc po miesicie .
Powtórze aktulizacja nie dotyczy wszytkich silników . Ja mam 1.6 automat
Nie patrzcie na wskaźnik paliwa bo to jest prawie rezerwa 80 km do końca baku. Mam zepsuty pływak a teraz okazuje się że za niedługo szlak trafi też pompę paliwa

[ Dodano: 2016-01-10, 17:13 ]
Do każdego użytkownika ix20 model ten cierpi na słabą izolacje kabli w silniku od świateł po silnik i elektronikę. Mi w dwóch przypadkach widać gole kable ,jak ktos ma to niech od razu wali do serwisu , pierwsze ix20 maja tendencje do rdzewienia maski od środka od komory silnika , tam gdzie sa otwory

ph71:

--- Cytat: "cepcio" ---Ma informację z ASO - potwierdza dostępność aktualizacji oprogramowania dla IX20. Wydane zostało 23.12.2015 - nie mają jednak wiedzy czy napewno poprawia spalanie, ale jest sporą aktualizacją komputera samochodu.
--- Koniec cytatu ---

Cepcio, możesz podać nazwę ASO, które tak twierdzi? Rozmawiałem z dwoma i nie potwierdzają powyższego.

cepcio:
Motortest Szadkowski. Jestem po aktualizacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej