Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
lukasz.zst:
Wadą największą Hyundaia ix20 lub inne auta w tej grupie jest taka żę te auto kosztuje prawie tyle co Toyota Auris ,Honda Civic ,Suzuki SX4CROSS. Małe upusty ale spadek wartości samochodu gigantyczna. Sami dilerzy zaniżają cenny używanych aut twierdząc żę się nie sprzedadzą . Byłem teraz w Hyundaiu i stoi ix 20 1.4 Comfort przebieg 62500 km z 2011 roku z gwarancją , bardzo dobrym stanie , oczywiście kupiona w Polsce za 58500zł a sprzedają ja za 29600zł .To samo jest w KIA
Za nie długo poznamy cennik nowego ix20
irkor:
Już trochę napisano o wadach tego modelu. Napiszcie może coś na temat awaryjności ix20 w ciągu trzech, czy czterech latach użytkowania. Czy i jak często były poważne problemy uniemożliwiające poruszanie się tym samochodem.
wojbur:
Po 9 miesiącach i 7000 km wada czujników ciśnienia w kołach, 2 wizyty w serwisie i problem zlikwidowany, ale tani Chevrolet nie miał takich wpadek...
zbyniuw48:
Wersja Comfort plus czujniki cofania i grzanie foteli, produkcja z lipca 2013, odbiór z salonu 07.11 2013, przebieg 18500 - wymiana amortyzatorów przednich przy 2500 km. Poza tym 0 (zero) problemów, żadnej usterki i oznak zużycia czegokolwiek.
dekra:
Chyba trzeba otworzyć temat:" Kto jest zadowolony z ix 20" :lol: . Ja mam ix 20 wersja Comfort zakupiony w grudniu 2011, używam go głównie do jazdy po mieście - od czasu do czasu jakiś dalszy wyjazd - trasa 200-500 km. Wygodne wsiadanie i wysiadanie, pojemny bagażnik, zużycie paliwa średnio ok. 8l/100 km. Jedyna wada to twarde, nie wybierające małych nierówności zawieszenie - przy okazji wpadnięcia w dziurę muszę sprawdzić czy nie wypadły mi plomby z zębów. Wymieniono mi w 2013 roku amortyzatory przednie, poza tym zero problemów. Ogólnie jestem zadowolony - po prostu zdawałem sobie od początku sprawę, że nie kupiłem Mercedesa.
Nawigacja
[#] Następna strona