Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
kri$:
Aby budować postrzeganie marki, trzeba od salonów, wiele z nich mieści się w "kurnikach". A salon to wizytówka. Pamiętam jak pierwszego hundaia, kupowałem w "garażu" w 1991 roku.
sense:
--- Cytat: "kri$" ---Aby budować postrzeganie marki, trzeba od salonów, wiele z nich mieści się w "kurnikach". A salon to wizytówka. Pamiętam jak pierwszego hundaia, kupowałem w "garażu" w 1991 roku.
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie. Znam dobrze 2 serwisy w Warszawie:
1. AZ Auto - ładny budynek, czysto, schludnie. I tyle dobrego. Usługi serwisowe poniżej poziomu FSO z lat 80-tych, bezczelny kierownik serwisu, zbywanie klienta. Kpina nie serwis. Nie są w stanie niczego naprawić.
2. Renocar - jeszcze do niedawna serwis w starym budynku, niewyględny, przepełniony zapachem oleju (jak to dawniej w serwisach), plac zawalony samochodami. I tyle złego. Usługi serwisowe na najwyższym poziomie (Toyota wymięka), komunikatywny i otwarty na zadowolenie klienta kierownik serwisu. To czego AZ Auto nie potrafiło naprawić przez 2 lata, Renocar załatwił w tydzień.
Także "kurniki" bywają lepsze od pałaców. W końcu jeździmy tam do serwisu a nie na salony. Liczą się ludzie a nie ściany.
kri$:
Wszystko się zgadza, ale jednak prestiż marki to salony. Wartość marki to ludzie.
irkor:
Powiedzcie mi jedną rzecz. Samochód 1.4 benzyna, przejechałem zaledwie 3 tys, czyli praktycznie jeszcze nie dotarty. Zanim silnik się rozgrzeje, to jest trochę głośny, słychać go jak diesla, klekoczą zawory. Jak się rozgrzeje jest wszystko ok. przynajmniej tak mi się wydaje.
Czy ten typ tak ma ?
jack55:
Ten typ tak ma,nie ma się czym martwić ;-)
Silniki 1.4 i 1.6 mają po prostu na zimno taką charakterystykę pracy.
https://www.dropbox.com/s/x62uzpt1cm2elw4/20140530_143037.mp4
Nowe silniki benzynowe 1.6 GDI są pozbawione tej przypadłości i cechują się wyższą kulturą pracy niż 1.6 MPI ;-)
Szkoda ,że są niedostępne w ix20 :-(
Nawigacja
[#] Następna strona