Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
piter_ix20:
--- Cytat: "irkor" ---Zaczynam czegoś tu nie rozumieć. Takie podzespoły jak silnik, skrzynia biegów, sprzęgło i pozostałe, są również w innych modelach Hyundaia. Jakoś nie widzę na forum, żeby ktoś nagminnie zgłaszał ubywający płyn w chłodnicy, uszczelkę pod głowicą, skrzypiące sprzęgła czy zbyt duże zużycie paliwa.
--- Koniec cytatu ---
Chcesz powiedzieć, że ix20 kłamią? :)
A tak serio to być może silniki do ix20 powstają gdzieś indziej? Mnie w serwisie powiedzieli, że wyrównali podstawę głowicy bo niebyła idealna fabrycznie i stąd te problemy.
Odnośnie spalania to wydaje mi się, że wynika ono częściowo z wysokości ix20 i dużego oporu czołowego.
To samo jest w ix35.
[ Dodano: 2015-02-01, 19:30 ]
--- Cytat: "ph71" ---
--- Cytat: "jack55" ---Diagnoza sprzęgło i łożysko oporowe do wymiany.
--- Koniec cytatu ---
Po sobotniej wizycie w ASO mam to samo. Póki co, wystarczyło smarowanie łożyska przez otwór rewizyjny... i ucichło natychmiast. Na jak długo? Czas pokaże...
Wkurza mnie tylko to, że ponad rok wcześniej inne ASO nie umiały sobie z tym poradzić, a dzisiaj zasłaniając się przebiegiem auta chętnie wymieniliby całość na koszt użytkownika...:(
--- Koniec cytatu ---
Ja miałem wymieniane rok temu to łożysko na gwarancji. Na razie jest ok. Jednak po naprawie nie umieli uszczelnić półosi napędowej i 3 razy jeździłem do serwisu aby to uszczelnili. Raz nawet pojechałem lawetą bo wyciek był już spory.
[ Dodano: 2015-02-01, 19:38 ]
Generalnie szkoda, że HMP traktuje często klienta jak wroga. Myślałem o zakupie i40CW ale jak zobaczyłem to: https://www.facebook.com/pages/ANTY-Hyundai/504585736271873?fref=ts to powiedziałem sobie nigdy więcej tej marki. Ciekawa jest opinia biegłego w tej sprawie, która wskazuje na jego ogromne zainteresowanie rachunkiem prawdopodobieństwa a jak wiadomo ma to szczególne zastosowanie w motoryzacji.
lukasz.zst:
Znam 6 aut z śląska które maja problem z ubywaniem płynu chłodniczego.
Umnie za pierwszym razem był remont kapitalny a za drugim wymiana całego silnika na gwarancji.
Jest tego masa nawet nie pisze co wam jeszcze szczeli .
Proszę tylko zwrucić na ustawienie maski względem lamp, korodujaca maska w zamknietych detalach, tylnie amortyzatory klapy uszkadzają sie
jack55:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Znam 6 aut z śląska które maja problem z ubywaniem płynu chłodniczego.
Umnie za pierwszym razem był remont kapitalny a za drugim wymiana całego silnika na gwarancji.
Jest tego masa nawet nie pisze co wam jeszcze szczeli .
Proszę tylko zwrucić na ustawienie maski względem lamp, korodujaca maska w zamknietych detalach, tylnie amortyzatory klapy uszkadzają sie
--- Koniec cytatu ---
Kolega widzę jest ewenementem na skalę światową :shock:
Wymienił w swoim ix20 silnik,całe zawieszenie,z tego co pamiętam kilka razy kierownicę oraz trzy razy fotel kierowcy-w co osobiście wątpię :-/ oraz miał malowaną maskę bo rdzewiała itd....
A mimo to przekonuje , że Hyundai to świetny samochód bo ma na niego 5 letnią gwarancję :mrgreen:
To się nazywa przywiązanie do marki :-D
lukasz.zst w twoim poście naliczyłem 7 byków,piszesz tak jakbyś podstawówki nie skończył :oops: :oops: :oops:
lukasz.zst:
I będe chwalił,auto fajne ale awaryjne. W regulaminie nic nie pisze jak mam pisać.
kosmos2011:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---W regulaminie nic nie pisze jak mam pisać.
--- Koniec cytatu ---
Chyba żartujesz to my od lat myślimy co masz na myśli pisząc z błędami, a Ty stwierdzasz że poprawnie Ci się nie chcę.
Przeczytaj jednak regulamin jest bez błędów.
III Ogólne zasady publikacji na Forum
1. Użytkownik zobowiązuje się do korzystania z Forum w sposób zgodny z polskim prawem, a w szczególności z Ustawą o Języku Polskim (w której to jest mowa o przeciwdziałaniu jego wulgaryzacji), etykietą i międzynarodowymi umowami obowiązującymi w Polsce.
9. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom Forum, w szczególności poprzez:
a. niestosowanie się do zasad pisowni polskiej,
d. posty pisane młodzieżowym slangiem, językiem niezrozumiałym lub budzącym wątpliwości, zaburzające poprawną komunikację między Użytkownikami Forum,
może zostać usunięty ze składu Forum.
Nawigacja
[#] Następna strona