Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (47/85) > >>

kri$:
Serwis Autokopex Katowice. Samo dzwonienie nic nie da, samochód musi być podpięty pod komputer. A dobrze wiem co zrobiono, bo wcześniej prosiłem o sprawdzenie czy jest nowe oprogramowanie do silnika. Po przeglądzie obsługa wypisała w karcie serwisu.

ed. Usunięcie cytatu. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli znajduje się ona bezpośrednio nad naszym postem. tekla

lukasz.zst:
Ja kilka krotnie powiedziałem że oprogramowanie jest za granicą w aso nie w Polsce ,co za problem zadzwonić do serwisu do Asturii , Niemiec, Czech. Jak ja walczyłem o zawieszenie to nawet nie powiedziano mi dziękuje

Maolma:
Z przykrością informuję zainteresowanych spalaniem ix20 silnik 1,4, że mój samochodzik po roku docierania nic a nic nie pali mniej. Rok temu w tej zimnej porze roku było ok. 9,5-10 l/100, teraz po pierwszym przeglądzie, wymianie oleju jest IDENTYCZNIE. Prosiłam w czasie przeglądu o zwrócenie uwagi na duże spalanie, podpięto do kompa, stwierdzono, że mam najnowsze oprogramowanie i tyle :evil:

ParadoxalShadow:
Strasznie wysokie spalanie raportujecie w swoich ix20. Ja w moim i30 CW mam taki sam silnik 1.4 CVVT 109 km i średnie spalanie na poziomie 7,0 l. A jeżdżę tylko krótkie trasy (ok. 12 km w jedną stronę). W zimie mam max. 8,0 l, a silnik zagrzewa się dopiero w połowie trasy. Jeśli jadę gdzieś dalej, to bez problemu potrafię zejść do 6,0l. Może chodzi o opory powietrza, jakie kształt ix20 powoduje?

Henryk58:
Wmoim ix 20 wymieniono amortyzatory w przednim zawieszeniu oraz wgrano nowe oprogramowanie silnika. Nareszcie jest znacząca poprawa. Ucichło dudnienie zawieszenia. Silnik znacznie lepiej przyspiesza w zakresie obrotów do ok 3000, zauważyłem rónież spadek obrotów na biegu jałowym. Jeżeli chodzi o zużycie paliwa to w obecnej chwili testuję. Wskazania komputera to ok 0,8 litra mniej. Prawda wyjdzie przy najbliższym tankowaniu to napiszę. Wszyskie prace wykonano w Autokopex Katowice.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej