Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (45/85) > >>

lukasz.zst:

--- Cytat: "kri$" ---
--- Cytat: "ph71" ---10 minut temu ASO, w którym kupiłem auto teraz potwierdziło, że w 2013 taka aktualizacja się pojawiła  :evil: .
W poniedziałek się przekonam na serwisie jak to się ma do mojego egzemplarza ix20, bo nic mi nie wiadomo, abym z taką jeździł, mimo iż temat spalania poruszałem wcześniej wielokrotnie.
Co ciekawe jak się również dowiedziałem w ASO, amorki w ix20 i ix35 mogą podlegać wymianie na inne o zmienionej charakterystyce, jeśli dotychczasowe zawieszenie tłucze się jak taczka. Zobaczymy po weryfikacji przez serwis.
Czyżby niezadowolenie użytkowników dotarło wreszcie do producenta?
--- Koniec cytatu ---

Chyba się przejadę samochodem od szwagierki, który odebrał kilka tygodni temu, sprawdzę jak amortyzatory. Może moje też do wymiany?
--- Koniec cytatu ---

Jestem pierwszą osoba w Polsce która ma wymienione amortyzatory ,jestem mega zadowalany z wymiany

ph71:

--- Cytat: "endriu" ---do ph71 mam pytańko gdzie serwisujesz swojego ix20 bo ja na Dębcu w grisbitree .
--- Koniec cytatu ---

Na Dębcu i w Suchym Lesie, w zależności od dostępności czasu serwisu i mojego oraz zaangażowania serwisu w diagnozowanie i usuwanie usterek, na których on nie zarabia.

epus:
Potwierdzam ,że Hyundai prowadzi wymianę  amortyzatorów ix 20 ,ale tylko tym którzy się zgłoszą . Wczoraj właśnie w moim zostały wymienione i jest o wiele ciszej przy przejazdach po nierównościach. Poruszyłem w serwisie również temat zbyt dużego spalania i zapytałem czy mają jakieś nowe oprogramowanie? W odpowiedzi usłyszałem ,że na dzień dzisiejszy brak.
Pozdrawiam

lukasz.zst:
Jest nowe oprogramowanie ale nie w Polsce. Tak jak mówiłem pali mi 1.6 AT w mieście z klimą 8,1L a przedtem 10L

ph71:

--- Cytat: "epus" ---Potwierdzam ,że Hyundai prowadzi wymianę  amortyzatorów ix 20 ,ale tylko tym którzy się zgłoszą . Wczoraj właśnie w moim zostały wymienione i jest o wiele ciszej przy przejazdach po nierównościach. Poruszyłem w serwisie również temat zbyt dużego spalania i zapytałem czy mają jakieś nowe oprogramowanie? W odpowiedzi usłyszałem ,że na dzień dzisiejszy brak.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Jestem po wymianie przednich amortyzatorów i odbojników w ramach w/w akcji  :-) Potwierdzam, że kto się zgłosi bo mu się auto tłucze jak taczka oraz zostanie zakwalifikowany temu zrobią w ramach poprawek producenta i za darmo. Reszta użytkowników może się o tym nie dowiedzieć. Przynajmniej na dzień dzisiejszy tak to wygląda. Akcję przeprowadził  ASO Auto Watin w Suchym Lesie. Polecam.
Proponuję pozostałym, mającym auta z wcześniejszej produkcji zweryfikować stan swojego zawieszenia w ASO. Po pierwszych kilometrach po wymianie efekt jest słyszalny od razu, dla mnie to niebo a ziemia, ponieważ poprzednie u mnie się praktycznie rozpadło. Gdyby nie ta operacja, za chwilę trzeba by je było i tak naprawiać.
Pocieszające jest to, że producent wreszcie, choć na razie po cichu, przyznał się do bubla i oferuje poprawiony zamiennik (inne amortyzatory i odbojniki, inna charakterystyka pracy, mocowanie i materiały). Takie rozwiązania są już fabrycznie montowane do obecnie produkowanych ix20.
P.S. ...A ile było o tym wcześniej pisane na forum i zgłaszane u dilerów?... :-/
Co do nowej wersji oprogramowania w celu ograniczenia spalania, nadal nie mam potwierdzenia, że takowe dla silnika benzynowego 1.6 zostało zaoferowane. Chętnie skorzystam jak tylko jakiekolwiek ASO to potwierdzi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej