Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
kri$:
--- Cytat: "ph71" ---
--- Cytat: "beazee" ---Na moje pytanie czy wyszły jakieś poprawki oprogramowania, które mogliby wgrać usłyszałem odpowiedź, że gdyby cos było to by to zrobili. Ale wpisali VIN do kompa - ten wydrukował im co należy zrobić i nie ma na liście żadnych update'ów.
I teraz nie wiem czy to kwestia silnika 1.4 czy podejścia w serwisie "nie robie nic ponadto co mam napisane".
Odkąd przesiadłem się na rower to spalanie mnie nie intersuje :)
A było wysokie.
--- Koniec cytatu ---
Też pytałem o nowe wersje oprogramowania związane z pracą silnika ix20 i zużyciem przez niego paliwa, ale w Poznaniu rzekomo nic o tym nie wiedzą...
Z drugiej będąc w salonie, o nowym i30 usłyszałem, że jego 1.6 120KM ma już inne oprogramowanie niż ix20 1.6 i jest istotnie ekonomiczniejszy. Ponoć producent poprawił dawkowanie paliwa o czym wiedzą tylko ASO, bo mieli za dużo skarg od użytkowników, głównie ix20.
Marketing by sprzedać nowe auto czy jest coś na rzeczy?
P.S. Rower, fajna rzecz. Ostatnio często chodzę piechotą dla samej przyjemności, szczególnie na dystansach do kilometra, dwóch. Ale rower wkrótce także będzie, przy lepszej pogodzie :)
--- Koniec cytatu ---
Podobno przy podpięciu komputera system hyundaia sprawdza wersje oprogramowania, i zaleca wymianę na nowszą wersje. Byłem tydzień temu i przy zleceniu kazałem o sprawdzenie i nie było nic nowszego. Ostatnio wgrali mi w lutym w 2013 roku.
ph71:
10 minut temu ASO, w którym kupiłem auto teraz potwierdziło, że w 2013 taka aktualizacja się pojawiła :evil: .
W poniedziałek się przekonam na serwisie jak to się ma do mojego egzemplarza ix20, bo nic mi nie wiadomo, abym z taką jeździł, mimo iż temat spalania poruszałem wcześniej wielokrotnie.
Co ciekawe jak się również dowiedziałem w ASO, amorki w ix20 i ix35 mogą podlegać wymianie na inne o zmienionej charakterystyce, jeśli dotychczasowe zawieszenie tłucze się jak taczka. Zobaczymy po weryfikacji przez serwis.
Czyżby niezadowolenie użytkowników dotarło wreszcie do producenta?
kri$:
--- Cytat: "ph71" ---10 minut temu ASO, w którym kupiłem auto teraz potwierdziło, że w 2013 taka aktualizacja się pojawiła :evil: .
W poniedziałek się przekonam na serwisie jak to się ma do mojego egzemplarza ix20, bo nic mi nie wiadomo, abym z taką jeździł, mimo iż temat spalania poruszałem wcześniej wielokrotnie.
Co ciekawe jak się również dowiedziałem w ASO, amorki w ix20 i ix35 mogą podlegać wymianie na inne o zmienionej charakterystyce, jeśli dotychczasowe zawieszenie tłucze się jak taczka. Zobaczymy po weryfikacji przez serwis.
Czyżby niezadowolenie użytkowników dotarło wreszcie do producenta?
--- Koniec cytatu ---
Chyba się przejadę samochodem od szwagierki, który odebrał kilka tygodni temu, sprawdzę jak amortyzatory. Może moje też do wymiany?
endriu:
do ph71 mam pytańko gdzie serwisujesz swojego ix20 bo ja na Dębcu w grisbitree .
zbyniuw48:
Witam
widzę że poruszyłem trochę ix-owiczów sprawą wymiany amortyzatorów w moim autku. Jak na razie jestem po wymianie zadowolony. troszkę ostatnio więcej jeździłem i zrobiłem już na nich ponad 1200 km i nadal OK. Dla informacji dodam że były zapakowane w kartony z napisem Hyundai - oryginal genuine parts. Stąd wniosek że są dedykowane dla Hyundaiów. Niestety bliższych oznaczeń nie udało mi się dostrzec. Na karcie przyjęcia auta do serwisu ich cena wynosiła 150 zł/szt.
Do endriu - wraz z ph71 planujemy zrobić wkrótce spotkanie "zapoznawcze". Może się przyłączysz?
Pozdrawiam wszystkich
Nawigacja
[#] Następna strona