Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
endriu:
Co się tyczy piór wycieraczek to też mam pierwszy kpl . i nie muzgają (28 tys.) ale co ostatnio mnie wkurza to trzeszczące plastiki na przedniej konsoli nie wiem czy to ma wpływ niska temp czy coś się tam dzieje . A tak to trzy latka już minęły jak śmigam ix 20 i nie żałuję zakupu . :-D
ph71:
--- Cytat: "endriu" ---...ale co ostatnio mnie wkurza to trzeszczące plastiki na przedniej konsoli nie wiem czy to ma wpływ niska temp czy coś się tam dzieje ... . :-D
--- Koniec cytatu ---
U mnie to samo. Trzeszczy na zimno, potem przestaje. Pomaga nawiew od 22 st.C w górę. Wszystko rozgrywa się pod tą chropowatą, mało gustowną powierzchnią podszybia w środkowej jego części, do której nie ma niestety łatwego dostępu.
Wycieraczki oryginalne przy przebiegu 44.000km.
beazee:
2,5 roku, 36K km na liczniku i już drugi komplet wycieraczek (Boscha) dogorywa - zaczęły smużyć, jak wspomniał kolega wcześniej.
Tylko że w tym klimacie to wycieraczki niemal codziennie tu chodzą.
zbyniuw48:
Cisza się zrobiła na tej części forum gdzie się produkują właściciele ( a może lepiej - użytkownicy ix 20). Postanowiłem to przerwać, bo mam po temu powód. Jak już wcześniej pisałem, nie byłem zadowolony z zawieszenia. Szczególnie przedniego. Ale to się zmieniło. Autko nabyłem na początku 11. 2013 i od początku były głuche stuki z przodu przy jeździe po nierównym asfalcie. W serwisie gdzie kupiłem samochód, po oględzinach zawieszenia stwierdzili że wszystko OK, ale zamówią i wymienią przednie amortyzatory. Odniosłem wrażenie że temat jest znany.
Po 2-ch tygodniach telefon że już są i można podjechać. Po wymianie zupełnie inna bajka.
Jaki stąd wnioski?
1. Jeśli komuś nie podobają się hałasy w przednim zawieszeniu swojego ix20. należy się uprzeć w serwisie żeby wymienili j.w.
2. W fabryce w Czechach montują różne amortyzatory do naszego ix-a i Hyundai-Polska o tym wie, bo bez problemu je wymieniają. Jeśli komuś przeszkadza głośne zawieszenie. Jeśli nie, to niech sobie jeździ, więc po co zaraz robić jakąś akcję serwisową. Ot azjatycka mentalność.
Gdyby ktoś chciał wiedzieć w jakim serwisie to robiłem proszę o kontakt na priv.
Pozdrawiam
Maolma:
--- Cytat: "zbyniuw48" ---Cisza się zrobiła na tej części forum gdzie się produkują właściciele ( a może lepiej - użytkownicy ix 20). Postanowiłem to przerwać, bo mam po temu powód
--- Koniec cytatu ---
Fakt... nie ma co czytać o naszych iksikach, ale może to dobrze, bo nie ma z nimi problemów? U mnie amorki chyba ok., bo nie stukają. Jedynie narzekam na spalanie 10-10,5 l bez korków na dystansach głównie 12 km to tyci za dużo, jak na silnik 1,4...
Pozdrawiam
M
Nawigacja
[#] Następna strona