Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (36/85) > >>

dekra:

--- Cytat: "jack55" ---Oglądając ostatnio  w salonie nową Kię Carens wsiadłem na chwilę do Vengi.
A tutaj niespodzianka. :-o Fotel  pasażera z przodu wyposażono w taki sam podłokietnik jak u Nas w ix20 ma kierowca od wersji Comfort.
Venga posiada dwa podłokietniki z przodu już od wersji M
http://img03-otomoto.sogastatic.pl/C29735302_6.jpg
http://img03-otomoto.sogastatic.pl/C29735302_3.jpg
--- Koniec cytatu ---

Akurat ja mam ten podłokietnik w ix 20 i twierdzę, że jest to tragiczna pomyłka. Jego usytuowanie jest takie, że łokieć musiałbym mieć o 10 cm wyżej. Nie zamierzam jednak poddać się operacji plastycznej. Chciałem go odkręcić, lecz pozostaną dziury z boku fotela. Nie wiem czy oni tam w Hyundai`u wiedzą w ogóle co to ergonomia.

jack55:

--- Cytat: "dekra" ---
--- Cytat: "" ---

--- Koniec cytatu ---

Akurat ja mam ten podłokietnik w ix 20 i twierdzę, że jest to tragiczna pomyłka. Jego usytuowanie jest takie, że łokieć musiałbym mieć o 10 cm wyżej. Nie zamierzam jednak poddać się operacji plastycznej. Chciałem go odkręcić, lecz pozostaną dziury z boku fotela. Nie wiem czy oni tam w Hyundai`u wiedzą w ogóle co to ergonomia.
--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się z Kolegą ;-)
W sumie trudno to nazwać podłokietnikiem.Ja już przywykłem do tego wynalazku i cały czas z niego korzystam chociaż z centralnym podłokietnikiem z mojego poprzedniego auta Skody Octavii nie ma to nic wspólnego.Co by nie gadać duża wtopa ze strony Hyundaia :oops:

kri$:
Zdecydowałem się na wymianę ogumienia, z opony Brigestone Turanza nie byłem zadowolony. Wybór padł na Dunlop SP Sport Bluresponse. Efekt, auto zdecydowanie lepsze. Opona miększa i dużo lżejsza od poprzednich, efekt praktycznie nie słyszalne nawet przy 140-150 km/h, słychać tylko szum powietrza i pracę silnika. Zawieszenie pracuje, bardziej komfortowo, lepiej wybiera nierówności (brak efektu dentystycznego). Samochód zdecydowanie bardziej komfortowy. Wybrałem raczej pod wrażeniem testów, gdzie opona wygrywała w praktycznie wszystkich testach. Moim zdaniem lokata zasłużona, teraz tylko jak sprawdzi się, po konkretnym przebiegu.

irekmiecz:
kris$ a co z fabrycznie montowanymi Continental-ami (takie dostałem na aucie).
Na tych jeżdżę i też nie narzekam, ciśnienie utrzymuję 2,3 bar

kri$:
Ja akurat zmieniałem na felgi 16", więc tamte sprzedałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej