Forum > Matrix / ix20

[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne

<< < (33/85) > >>

KoTeK:

--- Cytat: "Maolma" ---.....
A może się jednak znamy :-D ?
--- Koniec cytatu ---

Któż to wie...... ;-) - przecież to tylko 200 km różnicy  :-P

jack55:

--- Cytat: "Maolma" ---DRODZY KOLEDZY, dziękuję Wam bardzo za zainteresowanie, cenne wskazówki i wsparcie :-D KUPUJĘ :!: Wszystko omówione, zadatkowane, odbiór w połowie stycznia :-D . Biały Comfortowy ogier (no może kucyk, bo 1,4).
Słuchajcie, macie wyświetlacze czujników parkowania gdzieś z lewej strony czy na kokpicie? Tak podobno montują i tak ja mam mieć - to ponoć standard i najlepsze rozwiązanie.
--- Koniec cytatu ---

Oczywiście gratulacje, w porównaniu z Matizem ix20 to Leksus :-)
Co do czujników parkowania ja mam wyświetlacz z tyłu na podsufitce.Jest to dość wygodne rozwiązanie ponieważ patrząc w lusterko wsteczne przy cofaniu widzimy dokładnie wyświetlacz ;-)

albert:

--- Cytat: "jack55" ---Co do czujników parkowania ja mam wyświetlacz z tyłu na podsufitce.Jest to dość wygodne rozwiązanie ponieważ patrząc w lusterko wsteczne przy cofaniu widzimy dokładnie wyświetlacz  
--- Koniec cytatu ---

Mozna i tak. Ja przy parkowaniu tyłem nie patrzę we wsteczne lusterko, tylko w boczne lusterka zewnętrzne. W lusterku wstecznym i tak za dużo nie zobaczę i zdaję się na czujniki parkowania. Za to w bocznych mogę zobaczyć, czy nie zahaczę o coś bokiem, bo tu, pomimo czujników z boku, wolę jeszcze sprawdzać naocznie. I dlatego mnie jest wygodniej mieć wyświetlacz z przodu.   ;-)

jack55:

--- Cytat: "albert" ---
--- Cytat: "jack55" ---Co do czujników parkowania ja mam wyświetlacz z tyłu na podsufitce.Jest to dość wygodne rozwiązanie ponieważ patrząc w lusterko wsteczne przy cofaniu widzimy dokładnie wyświetlacz  
--- Koniec cytatu ---

Mozna i tak. Ja przy parkowaniu tyłem nie patrzę we wsteczne lusterko, tylko w boczne lusterka zewnętrzne. W lusterku wstecznym i tak za dużo nie zobaczę i zdaję się na czujniki parkowania. Za to w bocznych mogę zobaczyć, czy nie zahaczę o coś bokiem, bo tu, pomimo czujników z boku, wolę jeszcze sprawdzać naocznie. I dlatego mnie jest wygodniej mieć wyświetlacz z przodu.   ;-)
--- Koniec cytatu ---

Myślę, że to tylko kwestia przyzwyczajenia.Dla mnie oczywiste jest to, że jak cofam do tyłu a mam za sobą auto to patrzę na wyświetlacz od czujników parkowania żeby nie przyfasolić a nie w lusterka boczne.Po to w końcu są czujniki z tyłu żeby pokazywały nam wspomnianą odległość od innego samochodu zaparkowanego za nami  i ułatwiały nam kierowcom życie.
Nie chciałem również, żeby wyświetlacz szpecił mi przednią deskę rozdzielczą.Dodatkowo sygnał jaki wydają czujniki do cichych nie należy także im dalej od kierowcy tym lepiej ;-)

albert:
Oczywiście, że jest to kwestia przyzwyczajenia. Montując wyświetlacz nie wiedziałem, czy jego miejsce będzie mi odpowiadało. Przyzwyczailem się i teraz próbuję udowadniać, że tak jest najlepiej.  :mrgreen:
Gdybym zamontował go dzisiaj w innym miejscu po miesiącu bym uważał, że właśnie w tym nowym miejscu powinien być.  :roll:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej