Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
lukasz.zst:
NIc złego na temat auta nie powiem , miałem poprzednie auto i nie miałem takich problemów jak teraz, kierownica łuszcząca sie - serwis robi problem, zawieszenie - serwisy robią zemnie debila , filtr przeciwpyłkowy powinien wytrzymać do tych 30 tys.km bez względu
Zbyszek:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---NIc złego na temat auta nie powiem , miałem poprzednie auto i nie miałem takich problemów jak teraz, kierownica łuszcząca sie - serwis robi problem, zawieszenie - serwisy robią zemnie debila , filtr przeciwpyłkowy powinien wytrzymać do tych 30 tys.km bez względu
--- Koniec cytatu ---
Co do zawieszenia w ix20 to jest problem a wynika choćby z tego, że nie jeden klubowicz o tym pisał ale z filtrem to już delikatnie mówiąc przesada. Nie powinno się go "na siłę" trzymać 30 tys. km. Nie wmówisz mi, że w innych autach tyle wytrzyma i będzie ok.
--- Cytuj ---częstotliwość wymiany filtra przeciwpyłkowego nie zależy od czasu użytkowania auta lecz przebiegu oraz warunków, w których eksploatowane jest auto. Marka Hyundai nie ma tu nic do tego. Równie dobrze filtr po przebiegu auta w wys. 15675 km. może zapchać się w Maybachu. Ile Cię ten filtr kosztuje?
--- Koniec cytatu ---
jack55:
--- Cytat: "Zbyszek" ---lukasz.zst, częstotliwość wymiany filtra przeciwpyłkowego nie zależy od czasu użytkowania auta lecz przebiegu oraz warunków, w których eksploatowane jest auto. Marka Hyundai nie ma tu nic do tego. Równie dobrze filtr po przebiegu auta w wys. 15675 km. może zapchać się w Maybachu. Ile Cię ten filtr kosztuje? Ja swoim Hyumobilem przez ostatni rok zrobiłem 8 tys. km. a filtr przeciwpyłkowy wymieniłem 2 razy, ot tak żeby mieć zawsze czysty i jakoś mój budżet na tym nie ucierpiał. Bez urazy ale czytając Twoje posty od początku istnienia "nowego" forum zauważam jedynie krytykę :-/ marki a pozytywnych wrażeń żadnych. Może czas zmienić auto?
--- Koniec cytatu ---
Całkowicie się z Tobą zgadzam Kolego ;-)
Ja w swoim ix20 filtr przeciwpyłkowy wymieniłem już po 6tys. km przy okazji odgrzybiania klimy bo zalatywało już mocno stęchlizną.Niestety tydzień temu byłem ponownie na odgrzybianiu :-/ Tym razem wybrałem ozonowanie w autoryzowanym serwisie Hyundaia.Mam nadzieję, że będzie skuteczniejsze :-) Filtra już nie wymieniałem bo był jeszcze ok.
Przy okazji ciekawostka.Serwis Hyundaia woła sobie za oryginalny filtr 130zł a tymczasem ten sam filtr w serwisie Kii do Vengi i Ix20 kosztuje 85zł.
A co do lukasza.zst i jego problemów z ix20 :?:
No cóż po przeczytaniu jednego z wielu błyskotliwych postów tego człowieka, trudno traktować to wszystko na poważnie :-/
Cyt...Na autostradzie stałem w korku jako ostatni i uderzył mi starszy gościu 90km w tył auta , on dwie lampy,zderzak,chłodnica . U mnie tylko porysowany zderzak ,nic nie wygiętego....koniec cyt. :-D
We wcześniejszych postach występowały jeszcze fruwające płyty po autostradzie i slalom kolegi lukasz.st pomiędzy nimi oraz próba kradzieży jego ix20 z parkingu przed marketem przy pomocy naklejonej gazety na tylnej szybie :mrgreen:
Po prostu James Bond przy tym wszystkim wysiada :-D
I to by było na tyle ;-)
ph71:
--- Cytat: "jack55" ---
A co do lukasza.zst i jego problemów z ix20...
Cyt...Na autostradzie stałem w korku jako ostatni i uderzył mi starszy gościu 90km w tył auta , on dwie lampy,zderzak,chłodnica . U mnie tylko porysowany zderzak ,nic nie wygiętego....koniec cyt.
--- Koniec cytatu ---
Mnie ten fragment również wprost wzruszył do łez, łez ze śmiechu... Gdyby ten "starszy gościu" miał te 90km (w domyśle na godzinę) to pewnie kolega lukasz.zst by już nam na forum nie odpisywał...
Ale myślę, że lukasz.zst nie powiedział jeszcze ostatniego słowa, gdyż życie nie szczędzi mu przygód i konfrontacji. :-D
Co do filtrów to pełna zgoda. Nawet lepiej je wymieniać samemu - szybciej i taniej zarazem.
kml:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---filtr przeciwpyłkowy powinien wytrzymać do tych 30 tys.km bez względu
--- Koniec cytatu ---
Wytrzyma nawet 35k km. Wystarczy,że będziesz go wozić w schowku na rękawiczki. A zapomniałem zapytać: poklikashsss?
Nawigacja
[#] Następna strona