Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
silnik wycieraczek s-coupe 1,5 turbo
carl_ldz:
niestety ale nie ma już siły działać dalej idzie kilka centymetrów i staje :( da sie go jakoś reanimować bo z kupieniem mam problem u mnie na szrotach już sprawdziłem i nie ma nic praktycznie a od anglika nie pasuje
jak ktoś ma na zbyciu albo zna jakiś sposób na reanimacje lub zna jakis zamiennik pasujacy prosze o kontakt
Cendra:
To nie jest wina silniczka, tylko pewnie tulejek której zacierają się i blokują cały układ, wyjmij ramiona i mechanizm, przeczyść i przesmaruj te tulejki. Jam miałem to samo, już w pewnym momencie nie chciały ruszyć, w taki sposób można zabić silniczek :roll:
Ps: może być tak, że nie będzie chciało zejść, pamiętaj o zabezpieczeniu, żeby zdjąć (taki jakby pierścień ;) )
mancins:
Mi kiedyś mechanizm wycieraczek wyrwał kawałek podszybia bo się coś w nim zblokowało i trzebał było spawac i mechanizm wymieniać ;](dodan że jeszcze spory kawał czasu wycieraczki" jako tako" działały) A nowy to koszt 200-250 zł w serwisie :( Trzeba było szukać po necie ;] Więc lepiej robić póki sie jeszcze da ;]
carl_ldz:
jeszcze nic mi nie wyrwalo a silnik ciagnie kilka centymetrow wiec szybko rozbiore i moze zreanimuje
sam silnik ktos rozbieral i tez go czyscil i wymienial tulejki i szczotki? czy tylko mechanizm sprawdzic?
bratekX:
Sprawdź sam mechanizm:) Działałem w tym temacie 2 tygodnie temu. Wycieraczki w ogóle się nie ruszały. Od razu powiem żeby delikatnie wybijać bolce mocowań wycieraczek z tylejek:) ja sobie tak załatwiłem jedno mocowanie:/ przy wybijaniu rozsypało się na 3 części, że to jest jakieś durr aluminium to nie każdy pospawa. Naszczęście gość jakoś te puzle poskładał i teraz hula jak trzeba.
Nawigacja
[#] Następna strona