Forum > ix35 EL

[ix35 EL] nowy ix35 z automatyczna skrzynią biegów

<< < (5/7) > >>

klemens:
Zwróciłbym uwagę na jeszcze jeden szczegół. Tarcze hamulcowe. Przynajmniej moje. Wyglądają jak ze śmietnika. Ciągle zardzewiałe i jakieś takie jakby podrapane czy obite.  Dopiero któreś z kolei hamowanie po postoju odbywa się bezgłośnie.

jacek2:

--- Cytat: "klemens" ---Zwróciłbym uwagę na jeszcze jeden szczegół. Tarcze hamulcowe. Przynajmniej moje. Wyglądają jak ze śmietnika. Ciągle zardzewiałe i jakieś takie jakby podrapane czy obite.  Dopiero któreś z kolei hamowanie po postoju odbywa się bezgłośnie.
--- Koniec cytatu ---

Potwierdzam wszystkie powyższe opisy. Mam to samo Auto z 2010 r diesel w manualu. Proponuję skrzypieniem się nie przejmować- zawsze występuje przy klockach hamulcowych robionych z materiałów ekologicznych.

JPt_73:
W tej chwili mam przejechane ok.2700km i zauważyłem ze to trzeszczenie jest zdecydowanie głośniejsze na rozgrzanych hamulcach. Natomiast rzadko jest słyszalne (i jest cichsze) na zimnych hamulcach np rano po nocnym postoju w garażu czy nawet po kilku godz parkowania na zewnątrz (nawet przy ujemnych temperaturach) przed pracą.

phoenix_pl:
Witam,
dźwięk z filmiku z początku wątku trwający ułamek sekundy jest jak najbardziej w porządku, odpuszczające hamulce - u mnie natomiast po dłuższym postoju (np 2 dni) występuje trochę inne zjawisko - słychać wyraźne tarcie (chyba jakiś nalot na tarczy hamulcowej) przyśpieszam i wyraźnie słyszę jak trze coraz szybciej. Muszę kilka razy dobrze przyhamować i problem znika. Nie wiem czy mogę takie coś reklamować (pewnie powiedzą iż normalne zużycie). Natomiast wkurzające jest, że w 3 letnim samochodzie ruszam i rzęzi jak 20 letni zabytek...

MAVerick:
A tak z ciekawosci - ile Wam palą te automaty i w jakich silnikach?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej