Forum > ix35 EL

[ix35 EL] nowy ix35 z automatyczna skrzynią biegów

<< < (4/7) > >>

krzpop:
A tak humorystycznie rada jaką udzielił mi znajomy mechanik jak w maluchu zaczęły stukać zwrotnice - "Panie Krzyśku radio głośniej"

JPt_73:

--- Cytat: "krzpop" ---A tak humorystycznie rada jaką udzielił mi znajomy mechanik jak w maluchu zaczęły stukać zwrotnice - "Panie Krzyśku radio głośniej"
--- Koniec cytatu ---

Dzieki  :-)
A propos pytałem znajomego który dwa lata temu kupiła citroena c-crossera w automacie i mówił ze nic takiego nie obserwował, nawet tuż po odebraniu auta z salonu. Podobny odgłos sporadycznie słyszał przy używaniu hamulca ręcznego

yach:
"Trzeszczenie" hamulców podczas ruszania, szczególnie na nierozgrzanych lub bardzo rozgrzanych hamulcach, to typowe dla aut z automatyczną skrzynią biegów. Miałem dotychczas trzy automaty we wszystkich to występowało.

wilkq:
Też tak mam - z początku mnie to irytowało ale teraz "staram się o tym nie myśleć" a poważnie to po rozgrzaniu hamulców nie ma tego odgłosu.
Mój odgłos jest bardziej metaliczny niż ten z Santa Fe ;)
jakby trochę mniej jest słyszalne po wymianie klocków - ale cały czas tam mam - przy przebiegu 38 tys - wersja 2.0 benzyna z automatem - samochód z 2010 roku.

e-daniel:
ix35 to mój piąty samochód w automacie.  Poprzednie to głównie BMW z roczników 1992-2007. Efekt tarcia klocków hamulcowych o tarcze niezależnie od stopnia zużycia przy ruszaniu i zatrzymywaniu występował w każdym z tych aut,  wiec nie liczył bym na to że objawy ustąpią. Być może są dostępne klocki hamulcowe wykonane w sposób niwelujący ten efekt (np.  z innych materiałów) ,  jednak podobnie jak większości mi również nigdy to nie przeszkadzało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej