Forum > Lantra
Lantra (J2) 1.6 16V - kilka pytań...
arcziramm:
Witajcie. W zeszłym tygodniu stałem się posiadaczem Lantry J2 1.6 16V GLS. Mam w związku z tym kilka pytań :)
Czy jest może ktoś z forumowiczów w posiadaniu Książki użytkownika (instrukcji obsługi) w języku polskim do w/w samochodu? Moja jest w j. niemieckim :)
Poszukuje również jakiegoś rozsądnego sklepu z częściami zamiennymi do Lantry. Możecie coś polecić?
Będę wdzięczny za wszelkie pomoce naukowe/serwisowe do Lantry. Czeka mnie chociażby wymiana filtra powietrza, jednak nie mam pojęcia jak się za to zabrać...a nie chcę z każdym szczegółem jechać do mechanika...
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi i porady.
Pozdrawiam
krzysiekf:
ja posiadam ta ksiazke ogolna jak zeskanuje to wrzuce do neta :)
porzadny sklep ja chyba polece Allegro ::
)
arcziramm:
Super za ksiażke bede wdzieczny... :)
Bylem dzis u mechanika...czekam mnie wymiana paska rozrzadu... zawolal 500zl... jaki jest koszt robocizny przy wymianie klockow przod i tyl? Aha no i jeszcze jedno :) Ile litrow oleju silnikowego wchodzi do Lantry? :)
tictac:
Ja zapłaciłem za robociznę i części podczas wymiany rozrządu 550 zł :-)
300 za rozrząd i 250 za robociznę...
Filtr powietrza to bardzo prosta sprawa. Na allegro znajdziesz taki jaki pasuje do naszego autka, a wymiana polega na odpięciu kilku "klipsów"...
1mauro:
witam zdziercy straszni z waszych mechaniorów mnie za wymiane rozrzadu skroił 120 pln :)
Nawigacja
[#] Następna strona