Forum > Lantra
[Lantra J2] Angel eye
KacperooSonata:
sprawdź tutaj jeśli chodzi o samo spolerowanie http://www.regeneracja-hc.com/index.html
Carexpert:
A swiadom jestes tego ze bedziesz musial liczyc sie z tym ze na przeglady techniczne bedziesz musial jezdzic z lapowka lub starymi lampami i kazdy napotkany na ulicy pies moze zabrac ci dowod za takie swiatla?
Kaluzny15:
Niestety jestem tego świadomy. Co do przeglądu nigdy nie musiałem dawać żadnej łapówki aby mieć podbity przegląd gdyż pomimo wieku 13 lat auto jest na tyle sprawne ze mieści się we wszystkich normach. Tylko najgorszy jest fakt że policja może się przyczepić do lamp "samoróbek", ale pociesza mnie lekko fakt że nawet gdybym oddał reflektor do wyspecjalizowanej firmy(typu allegro 500zł sztuka reflektor) to też nie otrzymałbym homologacji. Pisałem na maila do tef firmy co pisałeś KacperooSonata ale pomimo moich 3 maili nie odpisują. Więc chyba będę musiał kupić reflektory seryjne.
Carexpert:
Nawet jak masz stan super swojego auta z takimi lampami nie powinien przejsc przegladu. Lampy nie majace homologacji nie powinny przejsc przegladu. Nawet jak kupisz orginaly badz chinskie z podrobiona homologacja nadal nic to nie zmieni bo do xenonow sa niezbedne i fabrycznie mocowane wysokocisnieniowe spryskiwacze reflektorow i do tego system samopoziomujacy. Nie ma juz recznego opuszczania swiatel! W zwiazku z tym jak trafisz na upierdliwca na przegladzie badz na psa masz dowod zabrany.
Kaluzny15:
Wiem, że z lampami przerobionym nie przejdę przeglądu dlatego nie wiem czy opłaca mi się bawić w przerabianie i czaić się czy policja mnie zatrzyma czy nie. Czy zabierze dowód rejestracyjny czy nie. Dlatego jeżeli nie będę miał czasu ani nie znajdę firmy która za przyzwoite pieniądze mi zeszlifuje reflektor to zdecyduję się na zakup seryjnych reflektorów i włożenia normalnych żarówek. Jeżeli mam już mieć wszystko tip top legalnie to nie chcę się bawić w palniki xenonowe w normalnym reflektorze, zresztą takie połączenie musi dobrze oślepiać kierowców jadących z na przeciwka.
Nawigacja
[#] Następna strona