Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Przyśpieszanie
Hulltay:
Też dobiłem 180 przy trzech osobach na pokładzie + w połowie pełny bagażnik:)
Andrut78:
Troszkę Was zmartwię, te Wasze 180 km/h to są wskazania licznikowe, a liczniki przekłamują w górę do 10%, tak więc w rzeczywistości jechaliście jakieś 165 km/h czyli tyle ile podaje producent.
Jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi z GPS'em.
Hulltay:
Dokładnie, zgadza się jest różnica między licznikowymi a gps, ja tam się tym nie martwię:) i tak na co dzień takich prędkości się nie wyciska.
Mistrz:
A ja zawsze byłem skłonny myśleć że to nawigacja nie nadąża z liczeniem szybkości (odczytywaniem dokładnej pozycji), a wskazania budzika w samochodzie są bliżej prawdy, no ale cóż - to nie wyścig i ważne aby wiedzieć w przybliżeniu ile ma się w danej chwili.
Arni71:
--- Cytat: "Andrut78" ---Troszkę Was zmartwię, te Wasze 180 km/h to są wskazania licznikowe, a liczniki przekłamują w górę do 10%, tak więc w rzeczywistości jechaliście jakieś 165 km/h czyli tyle ile podaje producent.
Jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi z GPS'em.
--- Koniec cytatu ---
Ja właśnie napisałem uśrednioną prędkość, na liczniku miałem niewiele ponad 180km/h a na GPS 178km/h a nie wierzę że w naszych nawigacjach/smartfonach wskazania też są idealne.
z drugiej strony na mieście jest pełno tzw radarów przy szkołach które wskazują prędkość nadjeżdżających samochodów i wskazania są zbliżone z licznikowymi - ale im też nie bardzo można wierzyć :)
Nawigacja
[#] Następna strona