Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Przyśpieszanie
szteo:
Witam dziś jechałem autostradą prędkość 130 km/h obroty 3 tyś 5 bieg i już wcale nie chciał przyspieszyć.
dodam że na 1,2,3 biegu silnik wkręca się do czerwonego pola, a na 4 i 5 biegu już nie chce się wkręcać wyżej
Gdzie szukać problemu?
cezaros:
To już chyba silnik na więcej nie pozwala, i "aerodynamika" szafy wiktoriańskiej, na twoim miejscu sprawdziłbym autko na hamowni, wyglada na spadek mocy silnika (zresztą od diesla nie ma co wymagać cudów te tylko w polskim rządzie istnieją) ale 130 max to stanowczo za mało one chyba maja 160 max. Na niższych biegach ci przyśpiesza bo silnik daje rade bo przekładnia jest poniżej 1 a "piątka jest już nadbiegiem i tu wychodzą najczęściej brakujące koniki w silniku. Do obrotów (czyli brak wydajności pompy) nie można się przywalić bo mówisz ze wchodzisz na czerwone pole na niższych biegach. Moja diagnoza wstępna spadek mocy spowodowany zużyciem silnika.
[ Dodano: 2013-12-20, 08:48 ]
o dzizas nie popatrzyłem kto dał posta i tak cię pocieszam po wymianie silnika. Weź zróbmy mini zlot w jarosławiu bo widzę ze inaczej się to nie skończy, wprawdzie nie mam diesla ale za to porównam napęd bo do niego mam u siebie jakies ale. sprawdzałeś czy ten silnik od trajeta ma tyle koników co powinien bo to co piszesz to objaw ze jest o 20 do 30 za mało.
volcan:
--- Cytat: "szteo" ---Witam dziś jechałem autostradą prędkość 130 km/h obroty 3 tyś 5 bieg i już wcale nie chciał przyspieszyć.
dodam że na 1,2,3 biegu silnik wkręca się do czerwonego pola, a na 4 i 5 biegu już nie chce się wkręcać wyżej
Gdzie szukać problemu?
--- Koniec cytatu ---
Normalne to raczej nie jest. Ja wczoraj śmigałem swoim po A4 i licznikowe 160km/h idzie równiutko i "lekko" (tj. nie czuć "wysiłku" - po wciśnięciu gazu jeszcze się swobodnie rozpędza) - bez znaczenia czy po płaskim, czy pod górkę a i te 20-30 km/h więcej (czyli 180-190 km/h) da się wyciągnąć. To wszystko na najwyższym biegu (ASB - przy utrzymywaniu równej prędkości przechodzi na lockup) - obroty przy 160 km/h to +/- 3100 rpm, przy 180 km/h ciut ponad 3500 rpm.
Do ilu obrotów wkręca się u Ciebie na 4 i 5 biegu?
szteo:
Silnik jest takiej samej mocy jak mialem wczesniej.
Na 4 biegu obroty 3 ,5 tys obrotow ale strasznie wolno sie wkreca a na 5 biegu 3 tys max i dalej nie idzie
Na komuterze nie ma zadnych bledow mechanik mowi ze jest zatkane jakies sitko i nie dostaje tyle paliwa co powinien.
Co o tym myslicie ?
zkit:
A może przytkany katalizator
Nawigacja
[#] Następna strona