Forum > Accent
Przerywana praca silnika na rezerwie - Accent '96
szumi:
--- Cytat: "BartBartez" ---Przecież to jest normalne, ze paliwo się przelewa
--- Koniec cytatu ---
to że się przelewa tak , ale że nie ma wydzielonego miejsca wokół pompy paliwa to już nie :mrgreen: to nawet w polonezie cuś takiego jest :roll:
IgoReCzeK:
Witam. Przez tyle lat jeździłem Accentem i jakoś nie było problemu z przerwami dostarczania paliwa na zakrętach, czy wzniesieniach przy poziomie paliwa w okolicach zapalenia się kontrolki rezerwy, czy po jej zapaleniu. Spokojnie pokonywałem jeszcze 50-70 km po zapaleniu się kontrolki z pomarańczowym dystrybutorem. Fakt, faktem, że ja poruszam się po nizinach, ale bez przesady - nie mieszkacie w Tatrach. ;-) Najwyraźniej jest to usterka, być może polegająca za zanieczyszczeniu filtra paliwa, albo zaworu zwrotnego. Pozdrawiam Igor.
szumi:
--- Cytat: "IgoReCzeK" --- Najwyraźniej jest to usterka, być może polegająca za zanieczyszczeniu filtra paliwa, albo zaworu zwrotnego. Pozdrawiam Igor.
--- Koniec cytatu ---
To o czym piszesz może i było by logiczne gdyby to nie miało tak silnej zbieżności z kontrolką pomarańczową "dystrybutor" :mrgreen: tzn. owszem mogło by być że zabrudzony filtr ale zapewne to działo by się nieregularnie i bez jakiejkolwiek zbieżności z kontrolką pomarańczową... Dosłownie jade w zaręcie podkreślam w prawo zapala się pomarańczowa kontrolka auto jakby nie dostawało paliwa z automatu, kiedy zapali mi sie kontrolka na prostej tych objawów nie ma :roll: pierwszy raz się z czymś takim spotkałem .
meler:
Sorry za mały offtopic ale mam takie pytanko.
Kiedy się u Was zapala ta kontrolka, bo u mnie (mam auto na gaz ale to chyba nie ma wpływu) kontrolka dotychczas zapaliła się tylko 2 razy i to gdy wskazowka była już poniżej ostatniej kreski ;|, i teraz nie wiem czy to cos z kontrolką, czy może poniżej ostyatniej kreski jest jeszcze na tyle w baku, że mozna cos tam przejechac ;>
szumi:
--- Cytat: "meler" ---Sorry za mały offtopic ale mam takie pytanko.
Kiedy się u Was zapala ta kontrolka, bo u mnie (mam auto na gaz ale to chyba nie ma wpływu) kontrolka dotychczas zapaliła się tylko 2 razy i to gdy wskazowka była już poniżej ostatniej kreski ;|, i teraz nie wiem czy to cos z kontrolką, czy może poniżej ostyatniej kreski jest jeszcze na tyle w baku, że mozna cos tam przejechac ;>
--- Koniec cytatu ---
u mnie tak samo
Nawigacja
[#] Następna strona