Forum > Matrix / ix20

[ix20] Zmiany w ix20 rocznik 2013

(1/7) > >>

jack55:
Będąc ostatnio w salonie Hyundaia w Szwecji, wsiadłem sobie  tak z czystej ciekawości do naszego ix20 .Okazało się ,że wszystkie cztery przyciski od elektrycznego sterowania szybami z przodu po stronie kierowcy mają podświetlone te charakterystyczne kreski na przyciskach.U mnie widnieje niestety tylko jedna podświetlona kreska.Myślałem, że na szwedzki rynek Hyundai pcha jakieś wypasione wersję ale po przejrzeniu netu okazało się, że polska wersja również otrzymała podświetlanie wszystkich czterech przycisków tak jak jest to widoczne na zdjęciu :-)
http://img01-otomoto.sogastatic.pl/C31041789_10.jpg
Hyundai wprowadza delikatne zmiany modelu i nic o tym nawet nie wspomni.Trochę to dziwne :-/

zbyniuw48:
Witaj
ja mam ix20 z lipca 2013 i wszystkie przyciski sterowania szybami mam podświetlone.
Ale mam temat z innej beczki. Skoro jesteś w tej Szwecji, to może coś wiesz czy właściciele ix20 na Szwecje skarżą się na głośną pracę przedniego zawieszenia, czy to tylko nasz "polski problem"?
W moim od nowego, a ma teraz 1500km za sobą, stuka dość mocno. Szczególnie słychać to na wystających łatach na asfalcie.
Pozdrawiam

jack55:
Czyli dobrze zauważyłem tą drobną zmianę :-D
Rozumiem, że przyciski od opuszczania szyb po stronie pasażera i te z tyłu w dalszym ciągu są  niepodświetlone  :-(
A co do zawieszenia ix20 w Szwecji to tematu bliżej nie znam.Na szwedzkich drogach bardzo często można spotkać nasz model.Obawiam się jednak, że Szwedzi z powodu tamtejszych niesamowicie gładkich i równych dróg nie będą odczuwać tego problemu.Wiem po sobie jak wracam do Polski, że zawieszenie mojego Hyundaia staje się nagle z komfortowego i cichego na strasznie twarde z racji naszych dziurawych jak sito dróg.Odczucia są takie  jakbym nagle przesiadł się do auta o co najmniej dwie klasy niżej :-/

lukasz.zst:
Ja jestem po wymianie zawieszenia przez Hyundai Polska i jak by ktoś ręka odciął, nie te auto ,zero stoków ,puków itd . Teraz jestem zadowolony z tego samochodu

jack55:

--- Cytat: "" ---Ja jestem po wymianie zawieszenia przez Hyundai Polska i jak by ktoś ręka odciął, nie te auto ,zero stoków ,puków itd . Teraz jestem zadowolony z tego samochodu
--- Koniec cytatu ---

lukasz.zst Jesteś po wymianie zawieszenia czy po wymianie samych amorków bo z tego co pamiętam sam nie wiedziałeś co właściwie było wymieniane w Twoim aucie.Nie wierzę żeby wymieniali całe zawieszenie bo i po co :-?  
A swoją drogą to myślałem, że rocznik 2013 jest już pozbawiony wszelkich usterek zawieszenia a tu u Kolegi zbyniuw48 1500km na liczniku i znowu problemy z zawieszeniem.Szczerze współczuję.
U mnie nic na szczęście nie hałasuje ale po powrocie ze Szwecji na Święta do Polski strasznie sztywno na tych polskich dziurawych drogach  :-/
Po prostu nie to samo auto :shock:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej