Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Bardzo ważna uszczelka w filtrze oleju 2.2 CRD
felkner:
brave:
Z tego co widze t9 do czujnika jest sie ciezko dostac. Jakby ktos sie orientowal jakie cisnienie powinno byc na filtrze oleju to bylbym wdzieczny, mi to sie wydaje ze powinno byc takie same czy sie myle...?
no i ciśnienie zmierzone... a raczej zmierzony brak ciśnienia po zdjęciu miski okazało sie ze nie ma co naprawiać bo wał już zatarty.
do nowego silnika będę musiał pomyśleć nad jakimś dodatkowym czujnikiem ciśnienia najlepiej zegarem i podpiąć go tam w filtr olejowy.
dzięki wszystkim za udzielone odpowiedzi.
Mirek0419:
Ciekawostka jest to ,ze kiedy zamówiłem te uszczelke w serwisie Hyundaia w Zielonej Górze to tzw fachowcy nie wiedzieli o co chodzi, dopiero schemat z tego portalu wyjaśnił wątpliwosci i zamówiono uszczelke która odebrałem po tygodniu !!!. Tak sobie mysle że albo tam pracuja debile lub tutaj piszecie nieprawdę, skoro tam w standardzie tego nie wymieniają.
Ps na wszelki wypadem uszczelkę wymieniłem
Andrzej57:
Czy o tej uszczelce pisał kynios http://www.fox.rzeszow.pl/USZCZELKA-OBUDOWY-FILTRA-OLEJU%284,254495,257633%29.aspx . Pytam,bo cena jest inna, a przy wymianie oleju chciałbym sprawdzić jej stan i ewentualnie wymienić.
kosmos2011:
Masz rację to ta uszczelka o numerze 26318-27400, a cena cóż :-D
Nawigacja
[#] Następna strona